Десет тайни за Любовта

на

Първа тайна: 
Силата на мисълта. Любовта започва с мисъл.

Ние сме това, което мислим. Мислите, изпълнени с любов създават изпълнен с любов живот и отношения изпълнени с любов.

Втора тайна:
Силата на уважението.

За да обичате когото и да е, първо се научете да го уважавате. Преди всичко уважавайте себе си

Трета Тайна: Силата на даряването.
Ако искате да получите любов, просто трябва да подарите любов! Колкото повече любов дарявате, толкова повече ще получите. Да обичаш – означава да дариш част от себе си без уговорки и без да очакваш нещо насреща. Практикувайте доброта просто така, без очаквания. Тайната формула на любовта се състои в това винаги да обръщаш внимание не на това какво можеш да вземеш, а на това какво можеш да дадеш.

Четвърта тайна: Силата на приятелството.
За да намериш истинската любов, трябва като начало да намериш истински приятел.  Любовта не означава да се гледате един друг, а заедно да гледате в една посока.

Пета тайна:Силата на докосването.
Докосването е едно от най-мощните проявления на любовта, разрушаващо бариерите и укрепващо отношенията.  Докосването променя физическото и емоционално състояние и прави хората по-възприемчиви към любовта. Докосването може да подпомогне изцелението на тялото и да сгрее сърцето. Когато отваряш обятия, ти разкриваш сърцето си.

Шеста тайна: Силата на принципа „Пусни на свобода“
Ако обичате някого, пуснете го на свобода. Ако се върне при вас, значи е ваш, ако ли не – той никога не е бил ваш. Дори и в най-силните любовни отношения е необходимо собствено лично пространство. Ако искаш да се научиш да обичаш, първо трябва да се научиш да прощаваш и да се освобождаваш от стари обиди, печал, страх, предубеждения и уговорки.

Седма тайна: Силата на общуването.
Когато се научим да общуваме открито и честно, животът се променя.  Да обичаш някого, означава да общуваш с него. Дайте на хората да разберат, че ги обичате и цените. Никога не се страхувайте да кажете трите вълшебни думички: „Аз те обичам“.  Не пропускайте никога възможността да похвалите някого. Винаги се разделяйте с любов с този, когото обичате – може да го виждате за последен път.

Осма тайна: Силата на предаността.
За да е една любов истинска, е необходимо да сме й предани и тази преданост се отразява в мислите и действията . Преданост и вярност – това е истинската проверка за любовта. За да имате любовни отношения, е необходимо да сте предани на тези отношения. Предаността отличава силните от крехките отношения.

Девета тайна: Сила на проявяване на чувствата.
Чувствата поддържат огъня на любовта и не й дават да угасне. Силните чувства на любовта се характеризират с дълбока преданост, ентусиазъм, интерес и радостно вълнение.  Чувствата може да се разгарят, пресъздавайки минали ситуации, когато те се били по-силни.  Спонтанността и изненадите пораждат съответните чувства.

Десета тайна: Силата на доверието.
Доверието е жизнено важно за любовта. Без него единият става подозрителен, тревожен и изпълнен с опасения, а другият се чувства в емоционален капан, струва му се, че не може да диша свободно. Не е възможно да обичаш някого в действителност, ако не му се доверяваш напълно. Един от начините да решиш дали някой ти подхожда е да се попиташ: „Доверявам ли му се напълно и без никакви уговорки?“

Адам Дж.

Реклама

Един коментар Добавяне

  1. nellymilanova@mail.bg каза:

    Благодаря ви

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s