Въпроси на успеха

на

Няма лично осъществяване и реализация в живота без зачитане на нашите лични желания и дарби! Защото аз вярвам, че всеки е дошъл на тази земя, за да изпълни своята лична мисия, колкото и незначителна да е тя за „въртенето на земята“.

„Най-щастливите хора са тези, които внимателно са обмислили кои са те, какво искат, накъде вървят и после са решили точно от какво се нуждаят за да достигнат целта си. Отговорите на следните пет въпроса могат да ви помогнат да откриете кой път е най-подходящ за вас.

1. Какво правя наистина лесно и добре?
Като търсите истинското си призвание, трябва да се насочите към дейности, които винаги са били лесни за вас, но трудни за другите. Често вие получавате отзиви и комплименти за това колко добре правите определени неща. Вие се изненадвате като ги чувате, защото никога не сте мислили толкова на тези тема. Уменията ви са ви изглеждали съвсем естествени още от самото начало.

2. Кои от нещата, които съм правил досега, са най-свързани с успеха ми?
Като погледнете назад към работата си и заниманията си, кои от нещата, които сте правили, са ви носели най-голямо удовлетворение и най-добре са ви се отплащали? Ако работите за някоя фирма, кои от дейностите ви са свързани с най-добри резултати за вас и за компанията? Предишните ви успехи са пътни знаци, указващи с какво би трябвало да се занимавате все повече и повече, ако искате да се разгърнете все по-пълно и да постигнете повече щастие и удовлетворение в живота.

3. Какво бих направил различно сега, когато зная това, което зная?
Има ли нещо, което правите сега, с което не бихте се занимавали, ако трябва да започнете отначало? Има ли някаква връзка, която поддържате сега, която не бихте започнали изобщо, ако можехте да избирате днес? Има ли някаква работа или част от работа, която вършите, с която не бихте се захванали, ако знаехте това, което знаете сега, ако трябваше да започнете отначало?

4. С какво бих избрал да се занимавам, ако утре спечеля един милион долара от лотарията?
Като чуете този въпрос, инстинктивната ви реакция е добър индикатор за това, къде сте сега и вероятно накъде трябва да вървите за в бъдеще. Повечето хора като си помислят, че ще спечелят един милион долара, си мислят за напускане на сегашната си работа и за това, че ще се занимават с нещо друго. В това няма нищо лошо. Тъй като много хора са се примирили със сегашната си работа просто защото тя им е била предложена, когато са си търсили работа, повечето хора най-вероятно би трябвало да се занимават с нещо друго.

5. Ако успехът ми беше гарантиран, с какво бих се занимавал?
Една от главните причини хората да не се занимават с това, за което са предназначени, е страхът от провал. А пък страхът да не се провалиш е най-сигурната гаранция, че ще се провалиш. Но какво би станало, ако успехът ви бе гарантиран, с каквото и да се захванехте? Какво бихте правили? С какво наистина бихте искали да се занимавате, ако имахте на разположение неограничено време, неограничени средства и успех, който ви е гарантиран?

Отговорът на този въпрос би трябвало да ви донесе радостна възбуда, нещо повече, да накара цялото ви тяло да тръпне от вълнение и нетърпение да се захванете с това – следователно, именно с това трябва да се занимавате.

Ако си зададете тези пет въпроса и намерите отговорите, ще промените целия си живот.
Вие носите таланти и способности, които са толкова големи, че не можете да ги изчерпите даже и ако живеете хиляда години. Вие притежавате вродени умения и таланти, които ви правят способни да преодолеете всяко препятствие и да постигнете всяка цел, която си поставите. Няма граница за това, което можете да бъдете, да имате или да правите, ако откриете истинското си призвание.“

Брайън Трейси

Реклама

2 коментара Добавяне

 1. nellymilanova@mail.bg каза:

  Много благодаря за всичките имейли. Благодаря

  Нели

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Благодаря ти за интереса, Нели! Надявам се да откриваш нещо ползено за себе си 🙂

   Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s