Пътят на необикновения успех и вярата в себе си

на

„Никога не трябва да се чувстваме безсилни, неудовлетворени и стресирани от нашите грешки. Ние също трябва да разберем, че за да прогресираме, “трябва да правим грешки”, така, че да научим най – ефективния начин да подходим към следващата непробиваема стена, и така, че да добием себеоценяване и смиреност. По тази причина коректорът и моливите с гумичка на края са сред най – печелившите продукти в търговията на дребно в цялата човешка история, а партньорството в семейните и роднински дружества са сред най – сигурните по време на лош икономически климат. 

Ние всички правим грешки всеки ден, но истинското решение е да бъдем истински и честни към себе си така, че да бъдем способни да се противопоставим на тези грешки с поглед напред и по този начин да извлечем най – добрата поука от тях.
В действителността ние трябва истински да прегърнем нашите грешки и да ги задържим до нас, за да научим възможно най – много от тях. Всяка от нашите грешки е точно толкова мощен успех за познание и учение, колкото грешките на мозъчен хирург, който никога не иска да направи същата грешка втори път, но остава напълно посветен и решен да се научи и усъвършенства.

Нашата най – голяма загуба е това, което умира вътре в нас, докато живеем.
Ако постоянно избягваме грешките, които правим, и обръщаме гръб на частите от нашия характер, които са слаби, отрицателни или грешни, ние ще останем нещастни със самите себе си и дори ще причиним нещо вътре в себе си, което да създаде себеотричане /себеотхвърляне/. Много по – важно за нас е да бъдем щастливи със самите себе си и нашето собствено поведение, отколкото с когото и да било другиго.

~ от „Пътят на необикновения успех и вярата в себе си“, Ноел Батън

 

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s