Прекратяване на кармичните обвързаности

на

Как е възможно човек да осъзнае договорености, обещания и споразумения с други хора отнасящи се до развитието на неговия жизнен план?

Първата и най- важна стъпка е да приемем възможността , че между нас и другите съществуват такива взаимни съгласия. И ще започнем да ги наблюдаваме от близо, за да определим тяхното действие. Ние сме сродни души с всички онези, с който сме тясно свързани в този живот, родители, деца, братя и сестри, патрньори в любовта. В момента, в който проникнем до източника на моделите и техните заплетени връзки, откриваме как емоционалното ни тяло попада в клопка, защото се страхува от липса на отношения. При работата ни в института ние молим Висшия  Аз да ни покаже качеството и съдържанието на отношенията, който сме преживели в даден живот.

Когато откриваме травмиращи и емоционално наситени отношения, винаги питаме дали не са в резултат от стари обещания или договореност. Темите на тези кармични „договори“ винаги са свързани с нашата неспособност да се освободим едни други, както и с болката от раздялата и битката за надмощие, където се борим за физическо или емоционално оцеляване.

Когато губим някого, ние често си обещаваме никога повече да не позволяваме някой да ни изостави и да бъдем с него завинаги. Или да му отмъстим по един или друг начин,  тъй като сме повлияни от дълбоките чувства на емоционалното тяло, изпаднало в конвулсии на мъка и ярост.  Това може да не стигне до ума,  но се запечатва неизлечимо в емоционалното тяло, което се стреми да изпълни нашите намерения.

Космическата шега тук е, че по този начин ние все по здраво се обвързваме. Онова, което може да ни изглежда като прекрасен сън се превърща в кошмарна обвързаност,  която ни тегли назад,  когато всъщност сме готови да вървим напред.  Понякога например любовта може да бъде изразена чрез ревност и  чувство за собственост,  което би поласкало егото ни и би ни внушило,  че сме обичани.  В друг подобен случай подобен израз на любов може да ни задушава,  но усещането, че дължим нещо на партъора си,  може да ни убеди да продължим ,  дълго след като гласа на страста и егото е заглъхнал.

Обикновенно онова, което ще ни накара да се освободим от такава връзка не е състраданието или безусловната любов, а желанието ни да започнем подобна връзка с някой друг.  Отново се задействат законите и сега ние можем да изпитваме ревност и безпокойство.  Въпреки всичко,  за да бъдем свободни трява да сме готови да неутрализираме миналото и бъдещето.  Само посредством умствено решение е не е възможно да прекратим тези договорености,  а като ги третираме на енергийно ниво.

Движещите се потоци енергия отлагат утайка, която трябва да бъде изчистена и преобразувана.  Обещанията и договорите се съдържат във физическото тяло. Съзнанието на клетките носи спомена, командата, която привежда в действие обещаното.  Само предварително познание на тялото ще ни уведоми къде се задържат такива теми. Вие сами можете да направите това, понеже тялото винаги е готово да се освободи от втвърдената енергия и ще ви помогне.

morning_yoga              

Седнете или легнете на удобно място, където няма да ви смущават. Дишайте дълбоко, докато напълно се отпуснете. Тогава просто попитайте тялото си дали пази договорености и обещания в своите матрици.
Внимателно се всушайте за отговора. Може да узнаете чрез промяна в сърдечния пулс, да го чуете или усетите или пък тялото може да ви подскаже веднага. Ясно запитайте къде се крие тази договореност и ще усетите топлина или натистк или отново ще чуете или видите мястото  в тялото. Оставете съзнанието ви да отиде до тази част и да се свърже с нея. Попитайте тялото си от какъв цвят се нуждае,  за да изличи споразумението. Приемете първият цвят, който видите, почувствате или чуете и го доведете до това място. Правете това, докато усещате, че тялото ви повече не се нуждае от енегрията на цвета. Тогава ще почувствате лекота и смяна на посоката,когато се освободите от оковите.

Този процес бихме нарекли алхимия на божествените енергии.  И това именно ни позволяма да разширим репертоара си от емоции и поведение по такъв начин,  че да не действаме вече принудително, свободно и отговорно  със съзнанието за себе си.

Автор-Крис Грискам

Крис Грискам е популярен лектор, практикуващ лечител. Стана международно известна благодарение на бестселъра на Щърли Маклейн „Танц в светлината“.  През 1985г. основа „Институт на светлината“. В Галистео, Ню Мексико, където екипът и работи за изчистване на емоционалното тяло чрез достъп до минали животи. През 1988г създава школата за глобално съзнание „Низони“ и оглъвява проект  „Човешкият потенциал и глобална отговорност“.

Източник

Реклама

Един коментар Добавяне

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s