Съ-творчески връзки

на

Психоложката Сюзън Кембъл твърди, че в своите взаимоотношения двойките преминават през много фази, като започват с онова, което често бива наричано „етап на медения месец“, напредват през „борбата за надмощие“ и тогава, ако преживеят този етап, навлизат в желанието да интегрират предизвикващите си разногласия модели и да сътворяват заедно.

Ако имате връзка, която е преминала през всички тези етапи, и сега сте фокусирани върху това да си помагате да израствате и еволюирате или взаимно си помагате в някакъв бизнес или професия, то вие сте достигнали състоянието на съ-творчество.
Връзките, които са достигнали тази фаза, все още не спадат към категорията на просветлените, но са стъпили твърдо на този път.

Съ-творческите връзки може да са между сродни души или първични, вторични или разширени семейства души, или понякога между души, които нямат дълбока душевна връзка. Противно на това, което мнозина може би си мислят, съ-творческите връзки са по-трудни, когато душите повече си приличат. Вместо това идеалната съ-творческа двойка е допълваща се, което означава, че силните страни на единия са слабите страни на другия и обратно.

Например, в бизнеса единият член на съ-творческата двойка може да е силен във фактите и цифрите, но да не вижда голямата картина, докато другият член може да не е добър в счетоводството, но пък да има по-широка визия и да умее постоянно да я поддържа.

В идеалния случай съ-творческите партньори са посветени на това взаимно да си помагат да изцелят и интегрират нивата на душите си. Тъй като те до голяма степен са надмогнали желанието си за налагане и са отработили повечето от кармичните си проблеми, нещата, които все още не са преодолели в себе си, повече не предизвикват у тях реакции на гняв и възмущение.

Например, ако тя изпитва силно възмущение от майка си, той може просто да изпраща любов и състрадание както на съпругата си, така и на тъщата си, и да създава неутрална атмосфера между тях, в която те да преодолеят проблемите си.
Съ-творческите връзки не са задължително души, които съзнателно са навлезли дълбоко в духовния път. Дотолкова, доколкото те са способни да водят своите служебни или неслужебни дела по един хармоничен начин, който взаимно ги допълва и обогатява живота на хората около тях, те са в успешна съ-творческа връзка.

Разбира се, между фазите на една връзка не съществуват отчетливи разделителни линии. Понякога на повърхността може да изплува по някой свързан с борбата за надмощие проблем и членовете на двойката може да се редуват в това кой кого да учи и кой от кого да се учи, но преобладаващата енергия е тази на сътрудничеството и съвместното начинание. Тези души обикновено притежават известна степен на вътрешна и външна уравновесеност и могат да изберат да останат заедно за дълго време.

Из книгата „Интегриране на душата

Реклама

3 коментара Добавяне

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s