Призванието или коя е нашата мисия

на

“ Именно това, според мен, е истинското предизвикателство пред хората, поели по пътя в търсене на своето призвание. То е да престанат да гледат към света на външните форми докато не осъществят първо промяната в своето съзнание. Това е същото, което Екхарт Толе нарича „целта на живота“ , разграничавайки първичните (вътрешните) от вторичните (външните) цели.

Екхакт Толе казва и още нещо много ценно – че не всеки човек, който е усетил вътре в себе си повика да потърси своята мисия в живота, ще я материализира във външни сетивни форми. Според него пробуждането може да доведе до външни творчески форми на изява, но може и да не доведе. Защото това не е важното. Истински важното е, че всеки един от пробудените за своята истинска цел хора, допринася в еднаква степен за изграждането на Новата Земя. Докато екстравертно-ориентираните хора ще могат да намерят и външните форми на реализация на творческата енергия на Духа, то по-интровертните ще дават своя принос като водят външно незабележим, но не по-малко стойностен живот.

Тях Екхарт Толе ги нарича „носителите на честотата“, виждайки тяхната огромна роля в това „да закотвят честотата на енергията на новото съзнание в планетата“. Това те правят не като сменят работата си или започват да реформират средата, в която живеят, а като„генерират съзнателност посредством всекидневните човешки дейности, взаимодействието с другите хора, а и защото просто ги има“. За хората, чийто духовен пламък е силен, но се измъчват от това, че не намират външните форми да го изявят в живота си, това дава утеха. Те могат да следват своето призвание, продължавайки да си вършат работата си като „даряват на привидно незначителното дълбок смисъл„.

„Задачата им е да внесат пространствен покой в този свят, като бъдат напълно присъстващи във всичко, което правят. В това, което правят — дори в най-простичката им дейност, — има съзнание и следователно качество. Предназначението им е да извършват всичко по свещен начин. Тъй като всяко човешко същество съставлява интегрална част от колективното човешко съзнание, те оказват върху света много по-дълбоко влияние от това, което виждаме, ако се плъзгаме по повърхността на живота им.“ от книгата му „Нова Земя“

Понякога откриването на призванието във външния свят много прилича на пъзел – разбираме какво има на картината едва след като по-голямата част от нея вече е наредена и разпокъсаните части от нашия опит започват да се свързват помежду си. Тогава разбираме, че всъщност отдавна сме стъпили на пътя към осъществяването на нашето призвание, но досега не сме си давали сметка за това.

Най-важното за осъществяването на нашата мисия в живота е да знаем, че това е твърде значим въпрос, за да намерим неговия отговор в някаква дейност във външния свят, т.е. в света на преходните форми. Знам, че когато обърна поглед назад и се опитам да открия най-важните неща, което са се случили досега в живота ми, аз ги откривам не в моментите на успех и признание, а в онези най-тъмни нощи и безнадеждни дни, в които съм висяла на куката в царството на Ерешкигал и всичко в живота ми се е преобръщало с краката нагоре. Именно вътрешната трансформация, до която този процес ме е довеждала, е най-скъпото и ценно нещо за мен сега. То е нещото, което никой не може да ми отнеме, защото не е от света на материята.“

прочетете повече тук:
http://espirited.com/призвание/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s