Изборът на жените

на

Жената винаги отразява мъжа, на когото е дала сърцето си, иска или не, осъзнава го или не. Нейният избор и шанс е дотолкова, че да избере мъж, когото иска и харесва да отразява. За да направи такъв избор тя трябва да е много осъзната и безкомпромисно честна, защото така или иначе тя избира да отразява този мъж, който в дадения момент е най-релевантен на вътрешната й същност. И ако тя е осъзната за подсъзнателните си стремежи и копнежи и достатъчно честна да не ги крие от себе си то връзката й с мъжа ще бъде ползотворна, благодатна и в нея ще има израстване и развитие.

Винаги, когато една жена се дразни от мъжа до себе си, тя всъщност се дразни не от него, а от собственото си вътрешно състояние т.е. от отражението. И ако това отражение не показва визията на мъжкия принцип тя се чувства неестествено и неминуемо е недоволна. Когато една жена харесва и се възхищава на мъж, тя всъщност харесва себе си с този мъж, защото жената може да бъде наистина щастлива само, ако пребивава в естественото си състояние на жена. Затова мъжът трябва да се стреми във всеки един момент да разгръща максимума от своя потенциал и максимума от това, на което е способен. И това напълно изключва възможността той да пледира безпомощност или невежество. Подразбира се, че жената ще търси мъж, с когото да разгърне своя женски потенциал, към което състояние тя върви през годините. И съответно, движейки се към тази цел избира по пътя мъже, които съответстват на етапа, в който тя се намира в дадения момент. Този път може да бъде извървян и с един партньор, ако той също е убеден в ползата и необходимостта за себе си да разгърне напълно своя мъжки потенциал.

134896951308070638_LES3hBWi_c

 

И затова ще се върна отново към смешното хленчене на съвременните мъже и по копнежа им към слаби, безпомощни и невежи жени. Това, че жените в миналото са били повече жени, съвсем не означава, че са били слаби, безпомощни и още по-малко глупави. Ясно е, че ако жените са слаби, безпомощни или невежи, каквито мъжете твърдят, че биха искали да са, то те ще отразяват слаби, безпомощни и невежи мъже. Ясно е също, че жената, която е захранвана от мощната енергия на Земята не може дълго да отразява безпомощност и невежество, за да е угодна на мъжете.

И тук стигаме до двата типа женско поведение така популярни днес в нашето общество.

*В единият полюс попадат тези жени, които избират вместо да станат пълноценни жени да се върнат към инфантилното състояние на малко момиченце, най-често преследвайки и издигайки като най-важна материалната обезпеченост и така се превръщат в инертно същество, придатък, но не и партньор на мъжа си като започват интензивно да го изчерпват, обикновено през чувство за дълг и чрез тиранията на добротата и услужливостта.

*В другият полюс са жените с по-динамичен и амазонски дух, които са достатъчно честни към себе си, за да пренебрегват женската си сила и да се преструват на безпомощни, при които проблемът идва от това, че не виждат друг начин да се реализират в мъжкия свят, освен играейки по правилата на мъжете и използвайки мъжките похвати – рационално мислене и мъжки тип борбеност. Но тъй като не могат да избягат от външните белези на природата си се получава така, че те се опитват да бъдат силни или за сметка на мъжете или въпреки мъжете. В единият полюс имаме жена – момиченце, която се страхува да бъде жена, а в другият жена – мъж, която смята, че е под достойнството й да бъде жена.

65e14cfa79f43a6658d0aa4d6b6e640c

Няма нищо лошо в това жената да бъде, в което и да е от двете състояния, стига да не се фиксира в тях и да не спира да се опитва да реализира автентичната си женственост, защото само тя ще отрази автентична мъжественост. Силен мъж може да бъде отразен само от силна жена. И само с такава той ще се почувства наистина мъж.

Старите източни текстове казват, че Вселената е като утроба и е женска (Богинята). Тя създава Твореца (Бог). Бог твори чрез енергията и силата на Богинята. И забележете – той твори, не Богинята. И забележете – чрез нейната сила. Мисля, че изводите се налагат от само себе си. А те са: първо – няма такова нещо като слаби и безпомощни жени и ако жените са такива, то и мъжете ще са такива и второ – жените са силни, но са силни заради мъжете, не въпреки и не за сметка на мъжете.

И тук виждаме нежизнеността на двата типа женско поведение, защото и при двата жените под натиска на социално-обусловени, но антиприродни модели отказват да се свържат със своята женственост, съответно със своя източник на сила като така лишават от сила себе си, лишават и мъжете.

И при двата типа заляга един и същ порочен стремеж и той е неестественото желание на съвременните жени да впримчат мъжа в собственото си разбиране за женска реализация, в която мъжът е инструмент за творенето и изявата на жената. Това е извратен, обърнат поток на енергията.

Така че шанса на жените е да се сдобият с кураж и всячески да търсят, да намерят и се задържат в състоянието на жени, и да генерират и поддържат сила заради мъжа, който е избраният да е творец. Да се връщат в инфантилното състояние на момиченца, за да угодят на мачовци с комплекси, както и да си отмъщават заради малодушието и неспособността на мъжете да бъдат най-доброто, на което са способни, като се стремят да бъдат по мъже от мъжете говори за незрялост и неразбиране на същността, духа и предназначението на Богинята.

1690700_602234029852281_1802855461_n

 

Преди години една моя учителка ми каза: „Женската енергия е болна“. „Пак ли жените сме виновни“- отвърнах аз. „Е, щом женската е болна, то ясно, че и мъжката страда“- отговори тя. Тогава не разбирах това. Сега се чудя как другите не го разбират.

Но къде в една жена е източникът на силата? Това са интуицията, емоциите и чувствата, които се намират в женското тяло. Не в главата на жената, а точно в нейното тяло.

Затова жените никога и по никакъв повод и под никакъв натиск не трябва да губят връзка с процесите, протичащи в тялото им. Защото, както Теун Марес казва – мъжете ловят сила във външния свят, но жените ловят сила вътре в себе си. За да уловят, запазят и разполагат с тази сила жените трябва да слушат само импулсите, идващи от тялото им и напълно да изоставят рационалното мъжко мислене. Да, може би те ще изглеждат по-глупави в аргументирания мъжки сват, защото не винаги, да не кажа почти никога няма да могат да дадат обосновано обяснение защо правят или не правят нещо, продиктувано от тялото им, но не е и работа на жената да обяснява. Тя може само да изрази емоциите и чувствата, които спонтанно възникват, а превода и обясненията са работа на мъжа. И не е нужно мъжът да бъде подпомаган, нито щаден. Нужно е само жената да изрази случващото се в тялото й и да остави мъжа сам да си превежда, подрежда и структурира получената информация.

И ако жените слушат телата си, те ще забележат, че не е необходимо да се правят на слаби или на силни, или на жени, или на каквото там се очаква от тях. Защото от тях ще започне да тече една автентичност. А автентичността не е слаба, нито е силна или някаква друга. Тя си е просто автентичната женска същност. И добрата новина е, че когато това се случи, тази жена бързо бива надушвана от мъж с все още не съвсем заспали инстинкти, който улавя този поток на автентична женска енергия и канализирайки го, структурирайки го и използвайки го за себе си, го усилва и в жената.

И това е акт на истинско творчество, в което и женската и мъжката същност са си на мястото и в отредената роля. А още по-добрата новина е, че дори и това да не се случи, жената, постигнала автентичност, престава да се интересува от мъжкото признание и мъжкото одобрение, било то в професионален или личен план, от това дали изглежда в мъжкия свят достатъчно жена или достатъчно справяща се като мъж.

Но аз твърдя, че то ще се случи, защото такава жена е винаги търсена и желана, без значение дали има хиалурон в лицето или силикон в гърдите, тъй като мъжете безпогрешно надушват животворящата енергия, която тече от нея, а както казва стара мъдрост „Красотата е в очите на съзерцателя, а не в обекта на съзерцанието.

 автор : Росица Тончева

Източник

 

Ошо за сродните души , Съ-творчески връзки , Душите близнаци  ,  Как да изберем партньор според Лариса Естес , Тайните на успялата жена   , Ревност и завист  , Най-красивото сърце  , Сложната жена 

Реклама

20 коментара Добавяне

 1. Gergana каза:

  Ужасно е, че още битуват представите, че жената „отразява“ мъжа и че силата й е в тялото, не в главата. Съвземете се, моля ви, това е толкова изкуствено и неправдоподобно.

  Харесвам

 2. катрин каза:

  Мисля, че авторката на тази статия е една много объркана жена, която е изгубила връзка с автентичността си. Принципно, има умен Хомо сапиенс и глупав Хомо сапиенс без значение от пола. И това, че някои жени са способни да се грижат сами за себе си, да са независими, силни, дръзки и продуктивни, не ги прави неспособни за обич и разбирателство към мъжете. И мисля, че авторката си противоречи на доста места, например, когато казва, че силните, рационалните жени са достатъчно честни със себе си, за да пренебрегнат женската си сила и да се преструват на безпомощни. И като цяло цялата статия беше нелогична и безсмислена и ме караше да се facepalm-на на всеки нов ред. А мъжете не отразяват ли жените? Нещо не ви е ясен образът на силната жена. Силнато жена не е такава, каквато другите очакват тя да бъде, а такава каквато тя иска да бъде и не играе по правилата на никого, както всеки самоуважаващ се хуманоид. Не разбирам само защо във вашата представа силната жена трябва да се противопоставя на този на истинската и трябва задължително да е отмъстителка и мъжемразка. Да ви имам логиката.

  Харесвам

 3. да съвземете се! ужасно е да учиш едно 50 годишно момиченце какво е жена, ужасно е да потъпкваме себе си и да служим на чужди идеали. същото това го има и в нашата история и трябва да се преоткрие. няма лошо чуждите източници, но нека се казва как те отразяват и нашата реалност чрез нашата история. иначе съм съгласен със всичко.

  Liked by 1 person

 4. Весела каза:

  Катрин, вие сте много обърканата жена, не авторката на тази статия. Ясно личи безкрайното ви неразбиране на текста… тъжно е. Никой не е казал, че жената трябва да задоволява нечии очаквания, за да е силна… изобщо за какви „умен Хомо сапиенс и глупав Хомо сапиенс“ говорите… както и да е. За първоприрода става въпрос.. за това, че всичко във вселената се дели на мъжка и женска енергия… такива текстове произлизащи от ведическата култура не са за всеки и имат нужда от сериозно подплатяване със знание, за да бъдат асимилирани… и това не включва подобен подбор от определения „независими, силни, дръзки и продуктивни“, „отмъстителка и мъжемразка“…

  Liked by 1 person

  1. Liusiila каза:

   Добре казано. Авторката да беше махнала едно от най-хубавите й изречения(последното) или поне „хилаурон“ и тогава невежите и заблудени златотърсачки биха се преоткрили по свой си странен начин в текста, респективно тук щяхме да видиме само положителни рецензии:-)

   Харесвам

 5. Mariela каза:

  Самата истина… жалко, че все още има хора които не са попили от хилядолетната мъдрост на вселенското сътворение.

  Liked by 1 person

 6. Ники каза:

  Едно нещо има в жените,което е непонятно за мен,защо винаги избират мъж,който няма интерес ,вместо такъв,който държи наистина на нея!И един съвет от мен -когато избирате мъж гледайте визуално да изглеждате добре един до друг,да сте хармонична двойка,че в това отношение нещата с избора са трагични!

  Харесвам

  1. Ели каза:

   Кой цени нещата, които получава като на готово? В обичта и във войната всичко е разрешено и като във всяка игра се опознаваме, оглеждаме и оценяваме. Въобще не е интересно, ако още от началото видиш картите на противника, той какъв противник е тогава, той е паж, помощник и обслужващ, няма гъдел, няма закачка, няма дори какво да разказваш на децата си… А визуално, е, хубаво би било, но сходството в мирогледа, ценностите, целите и мн. др.стоят много, много по-напред.

   Харесвам

 7. Galina Marinova каза:

  Великолепен текст 🙂 Благодаря!

  Liked by 1 person

 8. Владимир каза:

  Понякога се чудя, как може толкова глупости да бъдат написани на куп!

  Харесвам

 9. Ели каза:

  Смятам, че до скоро женското начало и женската енергия бе много болна, мъжкото, колкото и да не ми се иска да го описвам така едностранчиво, доминираше и тероризираше всичко. Сега обаче във вселената настъпва съвсем нова ера. Обединителната женска сила отново се връща в своите представителки и неизменният кръговрат на природата придобива съвсем различни измерения. Източните философии споделят схващането, че мекото побеждава твърдото и закостенялото, ето това се случва. Зная го и го усещам по себе си. Трудно ми е да го обясня, но го изживявам с всяка своя брънка, желая го и на вас от сърце!

  Liked by 1 person

 10. Ричи каза:

  Ако мъжът е Слънце, а жената – Луна това, че Луната отразява Слънцето е факт.

  Харесвам

 11. Джо каза:

  Като гледам какво говорят телата на повечето жени,ми се драйфа. Скоро и останалите мъже ще станат гейове.

  Харесвам

  1. Vesela Nikolova каза:

   Абсолютната истина ! И аз съм отвратена да виждам жени , които приличат на мъже , както и мъже , които приличат на жени !

   Харесвам

 12. Аз съм авторката. Не знаех, че има толкова коментари. Тази статия е продължение. Първата е „Силни или слаби са жените“. След като я написах дебатите, които предизвика ме провокираха за продължението. В сайта, в който аз я публикувах под заглавието в скоби пише – продължение на „Силни или слаби са жените“. Тук явно са харесали това и са качили само него. Дори не знаех, прати ми го приятел от фб. Може би, ако се прочете и първата ще е по ясно. Пиша това в отговор на коментара на Катрин.

  Liked by 1 person

  1. Vidislava каза:

   Благодаря ви за коментара, Росица! На мен лично много ми харесва, но това е цялата статия, която видях.
   Ще потърся и първата статия, за която говорите.

   Харесвам

 13. Maria каза:

  4eta Tazi statia i ia namiram interesna.Miastoto na jenata v tova ob6estvo.Jenata v drugite kulturi.
  Ne razbiram samo ..zasto vse
  jenata sa6testvuva do moja ili protib nego.Niamz li drugo miasto.Dali e silna ili slaba.Tia si znae sama..I dvete vajat zavisi ot situatiata.4ove4estvoto iska ot neja da bade 6tedra i da napravi decata…Predi niama6e silicon..Sega iskame da sme Energia..Da sme tova koeto ne e v na6ata kultura..Pozitivno e energiata.Vselenata..ne e v na6ata kultitra.Triabva vreme da se nau4ime na Tazi vayre6na sila.Az sa6testvuva i ne.Miastoto ne jenata.Tia nosi 4ove4estvoto i tia 6te go spasi.Majete i jenite sa neinite deca.Nie imame nujda edno ot drugi za da otideme napred zaedno.Zaedno.Zardno

  Харесвам

 14. Невероятно е на фона на толкова илюзии в това пространство, да попаднеш на нещо така истинско! Това е самата Истина и ако някои нямат това разбиране, нека не им се сърдим – то е напълно естествено, така както цветовете на едно дърво не цъфват едновременно, така и хората не могат едновременно да „прогледнат “ за Истината. Всичко с времето си. Благодаря от сърце на авторката за тези мъдри прозрения!

  Liked by 1 person

 15. Мариела каза:

  Много хубава статия, получих отговор на въпроси, които ме вълнуват. Благодаря!

  Liked by 1 person

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s