Кога настъпва краят на даден етап от живота ни.

на

Добре е да знаем кога настъпва краят на даден етап от живота ни. Да завършим цикъла, да затворим вратата, да сложим край на тази глава – няма значение името, което ще дадем, важното е да оставим в миналото тези моменти, с които е приключено.

Постепенно започнах да разбирам, че не мога да се върна назад и да направя така, че нещата да продължават да бъдат такива, каквито са били: тези две го­дини, които по-рано ми се струваха безкраен ад, сега започ­ваха да разкриват истинския си смисъл.

И този смисъл се отнасяше не само до моя брак: всеки човек, независимо дали е мъж или жена, е свързан с енергията, която мнозина наричат Енергия на любовта, но коя­то всъщност е материалът, изграждащ вселената. Не мо­жем да въздействаме върху тази енергия – тя самата ни направлява дискретно, като синтезира в себе си целия ни житейски опит. Опитаме ли се да я насочим натам, където ние искаме, ще се почувстваме отчаяни, неудовлетворени, измамени, защото тя е дива и свободна.

И ще прекараме останалата част от живота си, повта­ряйки, че обичаме даден човек или даден предмет, докато в действителност страдаме поради това, че вместо да прие­мем силата й, се опитваме да я намалим, за да се побере в света, в който си представяме, че живеем.

„Захир“ Паулу Коелю

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s