Най-четените публикации

на

Събрах в едно едни от най-четените публикации, които с течение на времето продължават да бъдат четени всеки ден.

Приятно четене 🙂 

„Ошо за смелостта да обичаш“

Любовта е едно дълбоко желание да благословиш цялото битие.

Любовта е нещо много рядко. Да срещнеш един човек в неговия център значи да преминеш през революция, защото ако искаш да срещнеш човека в неговия център, ще трябва да позволиш на този човек да достигне и до твоя център. Ще трябва да станеш уязвим, напълно уязвим, отворен.

Това е рисковано. Да позволиш на някой да достигне твоя център е рисковано, опасно, защото никога не знаеш какво ще ти направи този човек. А веднъж щом всичките ти тайни станат известни, веднъж щом твоята скритост се открие, веднъж щом се откриеш напълно, никога не знаеш какво ще направи другият човек. Има страх. Ето защо ние никога не се отваряме.

Така че първото нещо, което трябва да се разбере, е, че не трябва да смяташ запознанството за любов. Можеш да се любиш, можеш да си сексуално свързан, но сексът също е периферен. Докато центровете не се срещнат, сексът е просто среща на две тела. А срещата на две тела не означава, че вие се срещате. Сексът също си остава запознанство – физическо, телесно, но все още си е само запознанство. Можеш да позволиш на някого да влезе до твоя център само когато не се страхуваш, когато не си уплашен.

„Научих, че…“

Научих, че щастието е променлива величина.

Научих, че настроението ми не зависи от силният дъжд или развалените планове, а от собствената ми реакция към случилото се.

Научих, че ако искам да стигна върха на планината трябва да помня винаги „защо отивам там“.

Научих, че да опиташ, не е както само да предполагаш.

Научих, че промените и случванията стават, само когато излезеш от зоната си на комфорт, само когато действаш и опитваш.

Научих, че колкото и да си далеч от близки хора, можеш да ги носиш винаги в сърцето си.

Научих, че когато излъчваш любов, ще получиш любов.

Научих, че в трудните моменти могат да ти помогнат напълно непознати.

ae49379e683a00be2bf0d11370037838

„Изборът на жените“

Жената винаги отразява мъжа, на когото е дала сърцето си, иска или не, осъзнава го или не. Нейният избор и шанс е дотолкова, че да избере мъж, когото иска и харесва да отразява. За да направи такъв избор тя трябва да е много осъзната и безкомпромисно честна, защото така или иначе тя избира да отразява този мъж, който в дадения момент е най-релевантен на вътрешната й същност. И ако тя е осъзната за подсъзнателните си стремежи и копнежи и достатъчно честна да не ги крие от себе си то връзката й с мъжа ще бъде ползотворна, благодатна и в нея ще има израстване и развитие.

Винаги, когато една жена се дразни от мъжа до себе си, тя всъщност се дразни не от него, а от собственото си вътрешно състояние т.е. от отражението. И ако това отражение не показва визията на мъжкия принцип тя се чувства неестествено и неминуемо е недоволна. Когато една жена харесва и се възхищава на мъж, тя всъщност харесва себе си с този мъж, защото жената може да бъде наистина щастлива само, ако пребивава в естественото си състояние на жена.

Затова мъжът трябва да се стреми във всеки един момент да разгръща максимума от своя потенциал и максимума от това, на което е способен. И това напълно изключва възможността той да пледира безпомощност или невежество. Подразбира се, че жената ще търси мъж, с когото да разгърне своя женски потенциал, към което състояние тя върви през годините. И съответно, движейки се към тази цел избира по пътя мъже, които съответстват на етапа, в който тя се намира в дадения момент. Този път може да бъде извървян и с един партньор, ако той също е убеден в ползата и необходимостта за себе си да разгърне напълно своя мъжки потенциал.

„Преброих годините си и открих….“ 

Искам да се обградя с хора, които знаят как да докоснат сърцето на другите и могат да го направят.
Хора, които не са се ожесточили от жестоките удари на живота, а са израснали с една мекота в душата. Които нещастието е направило по-мъдри.

Да, бързам да живея с интензивността, която само зрялата възраст може да ми даде.
Искам да не пропилея нито едно от лакомствата, които ми остават. Сигурен съм, че ще бъдат още по-сладки от тези, които досега съм изял.

Целта ми е да стигна до края спокоен, в мир с любимите си същества и с моята съвест.
Надявам се, че това един ден ще стане мечтата на всички ни, защото така, или иначе, ще стигнем до края… А защо да не бъде с радост и удовлетворение?

„Яж, моли се и обичай“

„Вирджиния Улф пише : “ Животът на жената е огромен континент, над който е надвиснала сянката на меч. “ От едната страна на този меч, пише тя, лежи установената практика , традицията и алгоритъмът, там „всичко е наред“ . Но от другата страна на меча, ако си достатъчно луда да я прекрачиш и да избереш живот, който не следва установеното, „всичко е объркано . Нищо не следво обичайния си ход. “ Тя твърди, че ако прекрачи в сянката на този меч, на жената й предстои много по-интересно съществуване, но със сигурност и много по-опасно. „

1690700_602234029852281_1802855461_n

„Да заобичаш себе си“ 

Да се откажеш да бъдеш перфектен и просто да бъдеш. Бъди истинският себе си. Най–красивото усещане от пътуването в живота е просто да се възвърнеш към усещането за Бъдене. Мирът и хармонията са резултат на изживяване на нещата, такива каквито са.

Фокусирай се по-малко върху околните. Подражанието и честото подценяване за сметка на другите не носи успех. Напомняй си, че не трябва да правиш, както правят всички. Твоето време на земята, в този живот е ценно и ограничено. Живей неограничено, възползвай се от всички блага без да чакаш някой да ти напомня за това.

Дистанцирай себе си от това, което те дърпа назад или  от ситуация, където няма прогрес. Да нямаш връзка е по-добре, отколкото да бъдеш с неподходящ човек. Не се интересувай твърде много за хора, на които не им е загрижено за теб. Когато общуваш с такива, които не те уважават единственият губещ си ти. Приятелите в животът ни трябва да ни мотивират, да ни вдъхновяват, да ни подкрепят, да ни приемат такива, каквито сме. Кръгът ни с приятели е добре да е подкрепящ ни и добре подбран. Качеството е над количеството винаги.

Блокажи в сексуалността

Когато вие, като жена, имате подобни емоции – гняв, съпротиви или страх – свързани с физическата близост, за вас е много важно да ги осъзнаете напълно. Всички тези емоции много често са по-стари от настоящата ви връзка, даже от преди този ваш живот. Възможно е в по-долни чакри да има стари травми, които са оставили дълбоки емоционални белези.

Специално бих посъветвал жените, носещи такава болка, да опознаят онези свои животи, в които са били насилника/агресора (в противоположност на жертвата). Ако ви е трудно да навлезете в предишните си животи, тогава установете връзка с „енергията на насилника или на властната жена”, която е вътре във вас. Може да ви звучи странно, но това е причината за вашата болка. Когато сте били жертва на сексуално насилие, това е внесло много гняв в енергийното ви поле, където може да се е събрал гняв от няколко живота. Този гняв ви блокира и ви затваря в чувството за безпомощност и усещането, че сте жертва. Трябва да имате разбиране, за да освободите гнева.

Трябва да разберете защо и за какво, трябва да видите по-голямата картина. Когато си представите, че сте властна жена, която може да бъде безмилостна и жестока към мъжете, и почувствате вътре в себе си, че това също е част от вас, тогава гневът ще се разтвори и изчезне.

Вдъхновенията на една баба

Всичко, което се случва, ни помага да израстваме, даже ако ни е трудно да го разберем сега. Обстоятелствата ще ви направляват през цялото време като ви променят и усъвършенстват. Затова каквото и да правите – продължавайте да се надявате. Най-тънкият конец ще се превърне в най-здравото въже. Позволете на надеждата да стане ваша котва, повярвайте, че вашата история не е свършила, че приливът ще смени отлива и ще ви отведе към тихи брегове.

Не се стремете да сте богати, стремете се да сте щастливи. И когато станете по-зрели, ще виждате ценността на нещата, а не тяхната цена. Рано или късно ще стигнете до разбирането, че най-хубавите дни са тези, в които се усмихвате без кой знае какъв специален повод. Ценете моментите и бъдете благодарни за тях, без да търсите нищо, нищо друго. В това е същността на истинското щастие.

Бъдете внимателни към тези, които са ви скъпи. Понякога любимият човек казва: „Всичко е наред“. Вгледайте се в очите му, прегърнете го и му кажете: „Знам, че не е така“. И е ненужно да се разстройвате, ако ви се струва, че някои хора си спомнят за вас само когато им трябвате за нещо. Намерете удовлетворение да сте като малък фар за другите, чийто живот е обвит в мрак.

Ангелските числа от Дорийн Върчу

На много от вас сигурно се е случвало да поглеждат към часовник, телефон, компютър или други места, където могат да бъдат видяни цифри. Интересните комбинации при мен се засилват с времето. Дали е истина или не е въпрос на вярване 🙂 Една статия, която предлага тълкуването на различни повтарящи се комбинации. Според Дорийн Върчу, автор на „Лечение с помощта на Ангелите“ и терапевт „ангелите дават най-доброто от себе си, за да привлекат вниманието ни и да общуват с нас. Така ни помагат да излекуваме живота си.

10251939_335231643334425_834147168011664992_n

Когато някой си отива

Всяка неизлекувана емоция остава в емоционалното ни тяло и носи споменът в нас. Може и да нямаме представа за тях. Неосъзнатите емоционални травми се превръщат в рани. Няма положителни и отрицателни чувства. Има само емоционална енергия. И ние можем да я контролираме. Зависи какво изберем да мислим.

Някои въпроси могат да ни помогнат да стигнем до емоционалното пречистване.

 • „Защо се чувствам така?”
 • „Кое е причина да се чувствам измамен или предаден?”
 • „Кои мои очаквания не се оправдаха?”

Връзката между душите близнаци (наричани още сродни души и как ли не още) не е идеална, както някои хора си мислят – особено след началото (обикновено първите няколко години). Когато чуят да се говори за такава връзка, много хора си представят едва ли не приказка – история от типа „и заживели щастливо до края на живота си“. Това обаче не е така. Всъщност, връзката наистина е перфектна, но тя изисква и от двете страни да свършат някаква работа.

Смята се, че душите близнаци са се получили от една душа, която е имала и женски, и мъжки аспекти. След разделянето са се получили две отделни души, всяка от които е цялостна и завършена – точно както клетката се дели и образува две отделни, напълно самостоятелни клетки, или както всяко парче от една холограма съдържа оригиналния образ. Всяка душа носи всичко необходимо, за да функционира.

Двете души обаче са поляризирани, тоест едната съдържа в по-голяма степен мъжкия аспект от първоначалната енергийна сфера, а другата – женския. В същото време всяка остава завинаги част от другата. Най-добрата илюстрация на тази идея е древният символ на ин и ян, който показва, че в бялото има точка черно, както и в черното – точка бяло.

WaystoTakeCareofYourself

Никой не е тук, за да изпълнява очакванията на някой друг

 Никой не е тук, за да изпълнява нечии други очаквания. И човекът, който се опитва да изпълни очакванията на някой друг винаги ще бъде нещастен, защото няма да бъде верен на себе си. Той няма да уважава себе си, а да показваш неуважение към себе си е да показваш неуважение към бог. И наказанието е нещастие. Уважавай себе си. Това не означава да бъдеш груб с другите-просто означава да бъдеш мек към себе си. Бъди нежен към себе си.

Вие имате извънредна нужда да развиете чувство на нежност към себе си. Вие сте твърде деликатен към другите, но много строги към себе си. Това е нещо, на което всички сме научени, да бъдем строги съм себе си и внимателни с другите, което е абсолютна глупост. Ако не сте мек със себе си, мекотата към другите е просто шоу, представление, лицемерие. И няма да направи щастливи нито вас, нито другите, защото те ще разберат играта, особено тези, които са ви най-близки, тези които ви обичат винаги ще могат да прозрат играта. Вие ще бъдете фалшив и тях няма да ги удовлетворява вашият фалш, защото фалшът никога не е могъл да удовлетвори никого. За да бъдете наистина нежен и грижовен към другите, човек трябва първо да бъде нежен и грижовен към себе си. Ето къде не се справяте. Отпуснете се.

Какво е полезно да помним в трудни моменти 

Няма понятие «провал» — само възможност да се научи нещо ново.

Трябва да премахнете думата «провал» от речника си. Всички велики хора, преди да достигнат до успех са претърпявали многократно провал след провал.
Т. Едисън казал: «Аз не претърпях провал при изобретяването на крушката. Аз просто открих 99 начина как тя да не работи». Учете се от така наречените ви провали. Планирайте как да го направите по-добре следващия път.
Ако не получавате, каквото искате, това значи, че по-доброто вече е на път
Знам, че ви е трудно да повярвате в това. Но е истина. Когато прегледате живота си, ще видите, че хубавите неща са се случвали след като нещо не ви се е получавало както трябва. Възможно е работата, която са ви отказали, да е щяла да ви отдели от семейството за разлика от тази, която сте получили, но не сте харесвали на първо четене.
Просто вярвайте, че всичко се случва точно така както трябва да се случи. И по никакъв друг начин.
Не приемайте нечие мнение прекалено лично, нито пък бъдете зависим от мнението на околните. Изградете силна основа от качества, които да ви подкрепят дори и в момент, когато околните не одобряват някое ваше действие. Осмелете се да бъдете себе си и да следвате вашият уникален път. Научете се да следвате собствената си интуиция, която е голям помощник. Останете верни на целите си независимо от мнението на околните.

Спрете да очаквате някой да ви уважава повече отколкото вие самите се уважавате. Често човек  с несигурното си поведение  показва на околните слабите си страни и често бива злоупотребявано с това. Истинската сила на човек е в душата и духът му, не е в мускулите. Въпросът е колко имаш вяра в себе си, колко се уважаваш за това, което си. Реши никога да не молиш някога за респект, обич или внимание. Показвай го с държанието си. Използвай утвърждения всяка сутрин или друг метод за засилване на вярата в себе си.

Реклама

2 коментара Добавяне

 1. онлайн магазин каза:

  Интересен пост. Благодаря 🙂 За пръв път съм на сайта Ви, но го намирам за много интересен. Между другото, можете да ни посетите, ако търсите качествен часовник, стикер за стена или друго полезно и интересно в Интернет

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Благодаря 🙂

   Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s