Няма господин Подходящ

на

„…нашата работа не е да търсим любов, а да открием всички бариери, които поставяме пред идването й. Да мислим, че някъде има специален човек, който ще ни спаси, е бариера пред чистата любов. Това е едно от най-страшните оръжия в арсенала на егото. По този начин то се опитва да ни държи настрана от любовта, макар да не желае ние да разберем за това.

Отчаяно търсим любов, но същото това отчаяние ни кара да я унищожим, когато я намерим. Мисълта, че някой специален човек ще ни спаси, ни изкушава да стоварим огромно емоционално бреме върху онзи, който ни стори подходящ за ролята…

Търсенето на господин Подходящ ни води до отчаяние, защото няма господин Подходящ. А няма господин Подходящ, защото няма господин Неподходящ. Съществува онзи, който е пред нас, и най-добрите уроци трябва да се научат от този човек.

Ако съкровеното ви желание е да имате интимен патньор, Светият Дух може да ви изпрати някой, който не е оптималният интимен партньор за вас, а нещо далече по-добро: човек, с когото ви се дава възможност да работите върху вашите страни, които трябва да бъдат излекувани, преди да сте готови за най-дълбока интимност. Вярата в специалната любов ни води към подценяване на всичко, което не ни се струва подходящ материал за „оптимална връзка“.

По този начин съм подминавала не един диамант, пропускайки да се възползвам от ситуации, които биха ускорили израстването ми. Понякога пропускаме да работим над себе си в настоящите връзки, като мислим, че „истинският живот“ започва едва, когато се появи той (тя). Това е отново тактиката на егото – то иска да се увери, че ще търсим, без да намерим.

Проблемът с връзките, които не се вземат насериозно, защото човекът не прилича на „господин Подходящ“, е следният: все някой ден господин Подходящ пристига – понякога маскиран като господин Неподходящ – но ние проваляме всичко, защото нямаме опит. Той е тук, но ние не сме готови. Не сме работили над себе си. Чакали сме господин Подходящ.“

Мериън Уилямсън,
„Завръщане към любовта“

Реклама

5 коментара Добавяне

 1. nellymilanova@mail.bg каза:

  Добро утро и успешна седмица , нека да бъде изпълнена със позитивна и градивна енергия. Пожелам ви много здраве и душевен мир и любов. Благодаря за посланието пак точно дойде в подходящият момент , както винаги става при мен. Благодаря от сърце.

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Благодаря, Нели! Успешна да е и твоята седмица, слънчеви и ползотворни дни ти желая. 🙂

   Поздрави,
   Видислава

   Харесвам

 2. Гюлджан каза:

  Много хубави, смислени и дълбоки мисли. Които ме накараха да преосмисля живота си отново.

  Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s