Любовта не е сезонно цвете. За да порасне, отнема години.

на

Дълбоката интимност с една жена или с един мъж е по добра, отколкото многото повърхностни връзки. Любовта не е сезонно цвете. За да порасне, отнема години. И когато тя расте, започва да излиза извън пределите на физиологията, в нея започва да се проявява духовното начало. Докато се срещате с много жени или мъже, вие ще си оставате на повърхността. Това може да ви е забавно.  Може да се чувствате зает, но тази заетост няма да помогне на вътрешното ви израстване. Ако продължите отношения с даден човек, в които вие може да постигнете близко разбиране помежду си, те ще са изпълнени с необикновени преимущества.

Отношенията между двамата стават огледало. Жената започва да ви гледа и открива своята мъжественост. Мъжът гледа в жената и открива своята женственост. И колкото повече вие опознавате своята жена, която се явява другия полюс, толкова по- цялостни и единни може да станете. Когато вашият вътрешен мъж и вашата вътрешна жена изчезнат, разтваряйки се един в друг и ставайки едно цяло, вие ставате завършен индивид…. А вследствие на многобройните несериозни отношения, вие ще останете на повърхността, няма да растете, а в крайна сметка, единственото което има значение е израстването. Растежа на индивидуалността, на целостта, на вътрешния център в човека, а за този растеж е необходимо вие да опознаете другата част от себе си.

Продължавайте да опознавате един друг, да намирате нови начини да се обичате един друг, да бъдете заедно. Защото всеки човек се явява така безкраен, неизчерпаем, бездънна тайна, че вие никога не може да кажете: „Аз го знам“ или „Аз я знам“. Думите, които може да кажете са: “Аз много се старах да го/я опозная, но тайната си остава тайна.“ Всъщност колкото повече научавате за даден човек, толкова по – тайнствен става той. Всеки човек е такава загадка, че вие ако продължавате да се вглеждате в него, ще видите, че той е безкраен.

Ошо – Мъжът и жената.

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s