Силната жена. Онази, която живее във всяка една от нас.

на

Напоследък преливат информации, семинари, книги за това как жената да е жена, как да задържи мъжът до себе си и т.н. Женствеността, отношенията мъж-жена са винаги актуална тема. Все по-развиваща се в последните години поради навлизането на по-еманципираните жени. Често тези жени са обвинявани за липса на женственост, заемайки високи позиции на работа и отказвайки да се застояват доста време вкъщи, слагайки на преден план кариера и развитие. Всичко е въпрос на личен избор. Времената се променят и хората с тях. Колкото и да не ни се иска промяната се случва. И всеки човек има право да избере как да живее.

Има категория жени, за които по-рядко се говори. Това са жените, които избират да са сами. Дали временно или за по-големи периоди от време, тези жени се радват на собствената си компания, въпреки че обожатели има. Независимо дали правят кариера или не, тези жени избират да си подарят време за себе си. Нежеланието за навлизане във връзка има различни причини, но това е друга тема.

Колкото и пиперливо да звучи, периода когато една жена е сама по свой избор, е един от ползотворните неща, която самата тя може да усети. Прекрасно е да имаш половинка и семейство, но периодите на живот без партньор също са част от живота. Особено ако те са неин избор. Има преходи, когато всеки човек се нуждае да остане сам, да размисли за всичко, което желае, да се самоопознае. Защото ако не сме способни да останем сами, да дарим щастие на самите себе си, тогава няма да успеем да го споделим с никой друг. Това важи и за мъжете. Но само една жена знае как да се глези.

Тя е онази вълшебница, която с лекота се наслаждава, както на нощният живот и класиката, така и на веселите пътешествия с женската си компания. Тази жена обича мъжете, но не е подвластна на традицията да бъде задомена. Тази жена иска да бъде сама, дори и с избраник, тя умее да контролира своето собствено пространство и да бъде още по-желана. Тя е от онези личности, които дълго избира с кого да сподели интимните си моменти. И все пак остава фаталната жена за всеки мъж. Тя е силна и мека. Да бъдеш сам се иска и доза сила. Силата да знаеш, че каквото и да се случи нямаш мъжко рамо. Но тя няма и нужда.
Наслаждаването на времето с приятелки, грижата за тялото й, отдаването й на интересни за нея дейности, са нещо което запълва времето на тези жени. Може да са й казвали колко е хубаво да е с някой мъж или как семейството е незаменимо. Но тази жена знае какво иска. И е чудесно.

Всеки човек има своите потребности и е негово право да ги задоволи, излизайки от общоприетото поведение, следвайки стандарти да създава семейство само защото „всички така правят”. Има хора, които не са родени за това, има жени които са родени да бъдат сами и все пак силни, все пак женствени и все пак щастливи.
Истината за всеки човек е, че нищо няма да го направи щастлив, ако той не е в хармония със себе си. Затова тези жени са щастливи. И умеят да изживяват напълно онази страст, която влагат в единичното си съществуване. Защото да си сам не значи, че си самотен.

Това са силните жени. Мнозина от тях крият безсънни нощи от своето минало, мнозина от тях са падали и ставали много пъти, избърсвайки красивите си очи и продължавайки напред. Това са онези жени, които животът е направил смели. Това са онези малки момиченца, които са се научили как да се борят с достойнство и въпреки това да не губят женствеността си. Те обичат дълбоко и живеят със страст. Дори, когато са сами.

Това са онези жени, които са пълни с мъдрост и богата душевност. Те знаят какво искат и не правят компромис със своите желания. Защото знаят какво заслужават. А когато си се лишавал, когато си се борил и страдал, наистина знаеш цената на полученото после. Те са онези сърцати прекрасни сърца, които горят и палят хорските вселени. Такива жени умеят да ценят и когато щастието ги споходи, с пълни шепи и благодарност му се наслаждават, с мъдрост го посрещат и със зрялост го изживяват.
ТЯ е. Силната жена. Онази, която живее във всяка една от нас.

Автор: Видислава 

6 коментара Добавяне

 1. nellymilanova@mail.bg каза:

  Много благодаря Видислава , много ми е познато и приживяно всичко което е написано и споделено от теб. Бъди благословена с любов и благоденствие.

  Liked by 1 person

  1. Vidislava каза:

   Благодаря ти много, Нели! Любов и щастие ти желая и всичко най-прекрасно.

   Харесвам

 2. Ралица каза:

  А знаете ли, че всъщност има и златна среда. В нея се срещат обвързаност и свободата да бъдеш себе си. В тази златна среда попадаш, когато се научиш да съчетаваш партнирането с друг на ежедневни начала и отстояването на личното пространство и време.

  Не е редно да поставяме нещата алтернативно – или си омъжена / ангажирана и поради това ограничена или си необвързана и поради това свободна и силна.

  Нали е време да преодолеем дуалистичноти мислене! Да слеем крайностите, като създадем една по- добра трета възможност! В случая – да сприятелим Еда и Лилит!

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Знам, знам 🙂 И златната среда е най-добре. Не обичам вкарването на нещата в рамки. Това, че е написано за определена категория жени, не означава, че изключвам другите възможности. И ще е чудесно всяка жена да открие онази златна среда, която й носи удовлетворение.

   Благодаря за споделеното.

   Харесвам

 3. Velly каза:

  Много се радвам да прочета такова становище по въпроса. Веднъж стана въпрос между колеги, че доста жени са сами в днешно време, а една дама подскочи: Че кой е сам, има ли такива! Ами да, има. И мисля, че е много приятно да си сам. Всъщност понякога май се иска сила за това да не си сам. И в двете ситуации има положителни и отрицателни неща. Въпросът е човек сам да избере кое за него е по-премливо. Във всеки случай, няма кой да оценява поведението ти у дома, Което определено внася спокойствие, така дефицитно и необходимо спокойствие.

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Благодаря ви много за споделеното. 🙂 Истината е, че доста хора имат за даденост, че всеки задължително трябва да е обвързан, да има семейство или да живее по определен начин. А всеки има право да живее така, както му е добре.

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s