Време за почистване

на

И сега, след като премина осмомартенското веселие, идва време да си съберем балните рокли, червените рози, да запретнем ръкави и да се огледаме къде се намираме. Настъпва краят на още едно пътуване, с новолунието в Риби, тази така магична и емоционална зодия, която ни предразполага към усещането за прехода и за изваждане на най- автентичното от душата ни.

Този период се свързва в освобождаване на онова, което ни тежи и в плавно съзвучие със слънчевото затъмнение, ни дава шанса да се пречистим, да се обновим и излекуваме. Време е да съберем кофичките и лопатките, да се отърсим от пясъкът, който е залепнал по нас и го носим години наред, да съборим несполучливите, пясъчни замъци на времето и да поемем новото. Да  започнем отново с граденето. Да продължим напред. 

Не всяка промяна е приета добре от нас. Но си идват енергийните сили, които искаме или не, ни помагат. В такива периоди, предразположени към промяна и обновяване, най-добрата стратегия, която можем да приложим е да се отпуснем в процесът, за да е по-плавна промяната. Дали сте забелязали, че има периоди, когато промяната напира да дойде, чука на вратата ни, но ние упорито стискаме старото, онова, което е създало толкова здрав навик в нас и е пуснало корени, дори и те да болят. Трудно се пуска.

Преходът е онази стена, която дори да искаме да прескочим, ще трябва да се засилим. Има ли желание ще я преминем, независимо колко е висока. Но има ли мостове, които водят назад и ние все още гледаме към тях, ще е трудно да се засилим с лице обърнато назад. Има си моменти, когато осъзнаваш, че ти е време за промяна, когато виждаш, че онова, което упорито стискаш не е твоето нещо вече, но ти все още гледаш назад. Е, този период ще ни засили, дори и да не желаем. Промяната е единственото статично нещо в живота.

Но идва и момент, когато буквално цялата ти душа, тяло и същност крещят „стига толкова”. Това е онзи повратен момент, който те завърта на 360 градуса, смалява те като малка безцветна точка и в същото време те кара да заприличаш на най-безстрашното и смело създание на света. Изважда най-силната версия на твоята решителност, запасява те с липсващата досега отговорност да започнеш да копаеш собствената си градина. Идва момент, когато да станеш и да забършеш мокрото си лице; да  погледнеш окаяното си изражение, което използваш, за да играеш жертва;  и да разбереш, че ти си твореца на всичко хубаво и лошо в животът ти. Да разбереш, че никой външен не ти е виновен за нищо, че дори и слаб, ти имаш силата да бъдеш силен и да променяш, да изваяш себе си, да нарисуваш живота си, както ти искаш. Ти и само Ти можеш това!!

Момент, в който си решителен да се освободиш от всички илюзии, разочарования, да потърсиш защо и откъде идват те. Защото те са твои. Вината, обидите, които таим, страхът, който ни спъва, това са все неща, които идват на ред за премахване. Открийте защо сте обидени, защо ви е страх, от какво, дърпате ли конците на вашият живот или някой друг ви манипулира?… Несъмнено носталгията за нещо, което е време да оставиш ще се появи, трудно се отстранява дори и онова, което знаем, че не е е наше. За да имаме всичко, каквото искаме е добре да пуснем всички камъни, които така усърдно стискаме в джобовете си и с които пътят е невъзможност.

Затова сила, вяра и действие. Без да подредим емоционалния си свят няма да изживеем пълнотата на потенциалното ни щастие.

Автор: Видислава 

Можете да се свържете с мен, ако желаете да работим заедно по процесът на промяната Ви. Използвайте формата за контакт. Вярвам, че всеки, който жадува промяната за себе си, успява да я постигне.

4 коментара Добавяне

 1. Калина Павлова каза:

  Бих искал да се свържа с вас и да ми помогнете да се променя!

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Здравейте, ще ви пиша лично на имейла ви.

   Харесвам

 2. Виржиния каза:

  Благодаря, Видислава!

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Благодаря! 🙂

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s