Това, което е подходящо за мен, може да не е подходящо за теб

на

От личните ми преживявания и от събраното като впечатления от клиентите ми, мога да кажа, че едно от нещата, предизвикващи неудовлетворение и страдание чрез мислите е не достатъчното изживяване на автентичната същност. В обществото ни винаги е имало някакви общоприети стереотипи и стандарти за живот. Например, следването на еднакви по ред неща- раждане, училище, после ако се понапънеш може да идеш университет (нищо, че може и да не си се ориентирал добре какво искаш да учиш и кое е твоето призвание) омъжването на определена възраст, после деца, евентуално, ако имаш късмета да откриеш твоето призвание и да го направиш кариера, следва пенсия… и така отминал животът.

И колко много хора полагат усилия да се вместят в тези рамки, в този социално-скучно установен ред, само за да бъдат като другите. Независимо дали идва от сляпото следване и страх да не се отделят от купата народ, да не излезнат от стандарта и да бъдат сочени с пръст, дали от незнание и непознаване на собствените си нужди.. това следване води до неудовлетворение. 

Защото не всеки има потенциала да има семейство и деца, не на всеки му е „писано“ да направи кариера в бизнеса или да пътува по света. Всеки човек има различен път, ясно е от астрологията, от различните други личностни подходи. И този път може да бъде изживян само по неговия уникален начин, излизайки от рамките, съобразявайки се с нуждите и възможностите на човека, следвайки мечтите, порива на сърцето, шепота на душата или както искате да го наречем вътрешното усещане и желания.

Затова повечето хора не са удовлетворени от живота. Защото следват стереотипи, следват нещо чуждо, което може да не е подходящо за тях. И много от страданията идват от собствените негативни и неточни мисли и очаквания да се вмести човек в тези рамки на обществото. Може, ако не е женен до определена възраст да започне да го мисли, защо другите са, а пък той не е. Да излизат комплексите, че някой си има много деца, а пък те – нито едно. Спрете се и се заслушайте в себе си. Опознайте собствената си мисия, принадлежност, сила в този свят. 

Това, което е подходящо за едни, не е подходящо за други. И това е чудесно. Така всеки изпълнява неговата си роля тук. Затова се допълваме, защото едни имат в по-силна степен това, което други нямат. И разликите ни правят уникални. Защо искате да приличате на всички и да влизате в калъпа? Излезте от рамките и нарисувайте вашата собствена картина, както вие усетите, с ваши бои и по ваш избор. Най-ценното, което имаме в живота е възможността да го изживеем както искаме, а не както обществените рамки и модели казват. Творете, изживейте себе си, разгърнете същността си! 🙂 

Спрете да се сравнявате с околните, да старадате заради илюзорни желания и следвайте вашата съдба. Ако нещо в настоящия момент ви липсва, направете план как да го имате, как да го постигнете. Но се фокусирайте в себе си, в собствените ви преимущества, недостатъци и се обикнете. Живеем в прекрасни времена, където свободата да се изживее човек става все по-голяма, променят се представите, старите неща се променят, обширното знание е вътре в нас, стига само всеки да се заслуша в себе си.

Друга причина за страданията са очакванията към самите себе си,най-вече. Мислите как трябва да изглежда живота ви, представите за щастие и успех. За да знае човек кое е неговото място тук, е хубаво да се познава. Иначе може да иска да стане художник, но да има вродения потенциал и сила да стане лекар. Затова и се сменят посоките и предпочитанията докато се намери онова, което можете да превърнете в средство за прехрана. А не да се работи нещо, което не ви доставя никакво удоволствие, а е просто работа. Следвайте това, което ви харесва. Не правете, както правят всички. 

Темата е обширна, а животът е пред нас, за да се опознаваме и да творим. Нека открием онова, за което всеки е дошъл и успее да го изживее по най-пълноценния начин, причинявайки си много щастие, под формата която той желае да му придаде.

Автор: Видислава

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s