За Жените с любов

на

Празник на Жената. Замислям се за всички жени. За цялата величествена женска същност. За цялата картина от емоции и нежност, сила и мекота, които внасят жените в света. Живеем в еманципиран свят, в който жените доказват, че могат. В който имат мъжки професии и развиват качествата си на лидери. За жените, които неуморно отглеждат децата си. За всичките тежки моменти, през които преминава една жена и успява с женската си нежна упоритост да изплува по-здрава и силна. И в този миг си мисля, колко много ми се иска всяка жена да оцени собствената си същност. Да се спре и да се огледа около себе си. Независимо как изглежда, какво работи и какво семейно положение има, всяка жена заслужава респект и любов.

И се замислям за жените, които са сковани от страх и се намират в нездравословни връзки, които продължават да бъдат малтретирани физически и психически и стават жертви на собственото си неоценяване. Към тях искам да се обърна първо. Където и да се намирате, колкото и да ви е страх, каквото и да правите, заблуждавайки се, че го правите от любов. Направете първата крачка и се отървете от нездравословните отношения с мъж. Тъжно е колко жени остават в семейства и връзки, заради децата си, защото нямат подкрепа и разбиране, защото са несигурни и ги е страх. И накрая се превръщат в жертви. Или оцеляват от късмет. Не живейте живот, който ви смазва! Който ви отнема свежестта.. Наберете сили и говорете. Потърсете помощ. Вярвайте, че заслужавате по-добро отношение, каквото заслужава всеки човек. Открийте собственото си самоуважение и кажете смело „не!“. Не, на всичко, което ви наранява. Обърнете се към приятел. Не мислете какво ще говорят хората. Излезте от всяка ситуация, в която сте малтретирани. Която смазва достойнството ви. Спечелете животът си, защото той ви е даден като дар. Но какъв е той е само личен избор. Тъжно е да четем как жена е убита, пребита и използвана. Изберете силата и знайте, че заслужвате достойно отношение.

Майките. Колко майки отделят цялото си време за децата си и после се чувстват празни, след като децата пораснат. Всяка една жена, независимо че е майка, е човек на първо място. Човек, който има свои нужди и свой живот. Свое хоби, цел и начин да релаксира. Не отдавайте цялото си време за другите. Една здравословно-израстнала жена умее да дарява много повече, когато е намерила собствения си избор, от който да черпи щастие. Всяка жена има нужда от време за себе си, да се разходи, да релаксира, да отпусне. Не се нагърбвайте години наред с тежките чанти и чистенето, за да не дойде моментът, в който ще се сетите, че сте забравили да живеете за себе си. Давайте на другите, но не забравяйте, че ние сме първата водеща фигура в нашия живот.

Жената носи магия. Носи онази свежест на света, която лекува, която умее да обича, да закриля, да прегръща. Но жените вече са други. Ние сме еманципирани, имаме кариера, опитваме се да балансираме между всичко. Но в основата, никога не забравяйте, че ние имаме свои нужди. Обичайте се. Независимо как изглеждате. Прегърнете с разбиране и топлина цялата си същност, всичките си емоции, всичките грешки, които ни превръщат пак в малки момиченца. Отделете време и опознайте жената във вас. Онази кралица, която обича себе си. Която носи светлина в центъра си. Която може да бъде домакиня, жена, любовница, майка. Но първо – тя е жената, която умее да ражда. Ражда не само деца, но и живот.

Живеем във времена, в които отношенията мъж-жена придобиват други измерения. В които мъжете са все по-затворени и различни от предишните епохи. Жената е друга също. Все повече от нас осъзнават, че да си жена е красиво. И ми се иска всяка жена да преокрие себе си и да се заобича безусловно. Струва си. Струва си да влезнеш в ролята на жена и да изживееш всичко прекрасно, което твоята същност носи. След определена възраст и след опита си, жената открива какво значи да си жена. Тогава разцъфва. Носи онази зрялост, която няма нужда от тежък грим и изкуствено поведение. Тогава жената носи аромата си, където и да отиде. Тя няма нужда от незрели разговори, тя знае коя е и се радва на всеки свой избор. Да си жена е велико. Замислете се колко грижа дарява една жена, колко детски смях е предизвикала, колко мъжки сърца е разтуптяла и колко любов е внесла в света. Защото женската енергия има сила. Носи тайнственост и обаяние. Която само една жена знае как да управлява.

Честит празник, мили Жени! И нека всеки ден е празник за вас. Празнувайте всеки ден великолепната същност, която носите. Не се срамувайте да плачете, да бъдете открити, да бъдете сами, ако това ви харесва. Не забравяйте, че имате цялото право на света, да бъдете щастливи! И всичко това зависи от вас. Замислете се колко жени са оставили своите стъпки в историята. Колко жени за тръгнали от нулата и са извървяли своя път с вдигната глава. Всяка от вас оставя своите следи в околните всеки ден. Не забравяйте да обичате себе си първо!

С много любов, Видислава 

Реклама

Един коментар Добавяне

  1. nellymilanova@mail.bg каза:

    Много благодаря . Честит празник и на теб бъди винаги жизнерадостна , щастлива, обичана и успешна .

    Сърдечни поздрави .

    Нели Миланова

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s