Мисията и призванието ни в живота

на

Една много интересна и актуална тема каква е мисията ни тук. Днес говоря за това – какво правим, за да открием нашата мисия. Споделям няколко практични неща, които може да опитате, за да се насочите по-ясно към своето призвание и мисия. Споделям онова, което работеше при мен и което има добър отзив от хората, с които съм работила. 

Всеки човек има нещо уникално, което може да внесе в света. Нещо, което е полезно за другите, което създава лекота и щастие и за самия него. Да имаш някаква успешна кариера, добра работа понякога не е достатъчно за много хора. Има хиляди примери как онова, което обществото ни смята за щастие и успех всъщност понякога не стига, ако липсва една частица – да вършиш нещо, което да те прави пълноценен, за себе си и за другите. Човек се чувства щастлив, когато има принос. Има три вида щастие – едното е краткотрайно удоволствие, някаква наслада или приятен момент, другото е като страст, някакво хоби, което ни изпълва и е източник на щастие за нас и вече третото е мисията, което е нашата цел тук, онова, което ни кара да се чувстваме част от нещо голямо, което ни дава усещане за полезна дейност към другите, усещане за свързаност и дълбока стойност. 

Последните месеци при много мои познати беше на дневен ред смяна на работата, защото в един миг човек си прави сметка колко бързо лети времето и ако не се занимава с онова, което го радва, всяка работа само за прехраната, не внася в живота му нотка. А и сриването на много от старото направо си е шанс да преразгледаме дали живеем онова, което ни вдъхновява и внася живот в дните ни. 

Този порив може да го имаме в различен стадий от живота – имам също приятели, които години работейки нещо решават, че то не ги удовлетворява вече и са развили качествата си за нещо друго, сменили са приоритетите в живота и искат да се занимават предимно с нещо, в което са добри и което ги прави съществени, полезни и щастливи. Смятам, че е жалко човек да не излее от себе си онова, което носи като дарба, само защото е спрян от незнание да го открие или несигурност да го изживее. 

Повече можете да чуете в линка тук.

За да стигнем до основната ни мисия в живота преминаваме през процес на развитие, на опознаване на самите нас, достигане на яснота. Това е един вид като компютърна игра – минаваш през всичките нива, като една стълбица изкачваш нагоре, превърташ едно ниво, решаваш задачите, развиваш се, после сменяш следващото. И на всяко ниво имаш различна мисия, която може да е частица от основната ти задача тук. На всяко ниво имаш различни хора около теб, с които обменяте. Твоята роля възможно да е различна, уменията ти, качествата ти. И всяко ниво има своя принос. Цялата ни мисия е съставка от малки периоди, от време на различни места или сред различни хора, но все с една и съща наша дейност и цел.

Всичко е част от процес – не може да прескочиш примерно от първо ниво на десето, изведнъж хайде аз съм си намерил целта в живота и всичко е готово. Тя не е точка. Тя е дестинация. Както за да достигнем върха на планината ние правим малки стъпки. Започваме с целта която имаме днес, с мисията ни за тази година, примерно с целта, която имаме след 10 години, така докато достигнем от новото и всичко това е един много плавен процес, защото във всеки един момент ние сме различна версия. 

Ще се радвам на отзиви. Успявате ли да откриете кое е вашето призвание?

Изобщо имате ли нужда да го откриете? 🙂

Автор: Видислава

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s