Спрете да ги оправдавате, момичета

на

Живеем в интересни времена. В такива, в които определено връзките изглеждат по друг начин. Ценностите се променят, а и се променя визията на отношенията. Ако едно време бабите ни са били верни до дълбоки старини, търпяли са всичко, браковете са били дълги и само по един обикновенно, сега нещата са тотално други. За мен лично това е промяната на времената, в които живеем. Самият живот е друг. Дълга тема.

Нещото, на което искам да се фокусирам сега са залъгванията. Онези истини, които така изопачаваме, за да не чуем онова, което не искаме. Едни масови залъгвания, които забелязвам при днешните жени. Сега, не съм сигурна колко могат да важат и за мъжете, защото говоря само от моя опит на жена. Друго, което подчертвам е, че статията не е против мъжете, не е феминизъм, не е настройване, арогантност, самочувствие и т.н. Просто всеки е в различен етап от живота си, нормално. Но не е нормално да се залъгваме и създаваме очаквания към нечие поведение. Тук споменавам за някои от най-често срещаните истини, които незнайно защо все още използваме като удобни оправдания, за да не видим кога някой е за нас и с нас.

Има някаква тенденция да си затваряме очите, когато ни се иска нещо, когато дори и да го надушваме, че няма да го бъде, слагаме някакви розови очила и изкривяваме действителността. Като че ли в моментите, когато човек желае някой до себе си, става с едно ниво по-склонен да бъде мечтател, да е уж позитивен. А всъщност си затваря очите за знаците около него. Което понякога ни играе доста лоша шега.

Първото нещо, което ни е сила е нашата интуиция. Ти просто знаеш кога някой се интересува от теб. Ти го усещаш с цялото си тяло. И не говоря за красивите розови илюзии, а за усещането. Онова на сигурност. Онова, което веднага отблъсква някакви лоши, съмнителни мисли, защото го усещаш. Същият онзи инстинкт, който пък може да ти се обърне в стомаха, когато „случайно“ си открил нещо. Тогава всичко в теб ти казва, че нещо не е наред. Това да се научим да познаваме. И да не го оправдаваме с това, че може би са наши притеснения или страх или така ни се струва. Има ли го това усещане, ти просто го знаеш. Тръгнеш ли да търсиш без ясен повод – усещаш го. Спрете да пренебрегвате усета си и да следвате очакванията ви какво ви се иска да се случи. Колкото и да искате нещо, не се закачайте, че точно това ще е нещото. Имайте търпение и дайте време да се случи. И когато нещо ви нашепва отвътре, че не е наред, потърсете го. Само ако човек направи крачка встрани, веднага се появяват знаци, които да ни насочат към истината. Винаги истината блесва.

Спрете да оправдавате, когато някой е пълен с оправдания към вас и няма време да се видите или отлага непрекъснато срещите. Стига го оправдавайте, че сигурно има работа или не искате да го притискате или сте склонни да чакате. Стига използвайте думите му като оправдание и вярвайте, че той е зает постоянно. Човек винаги, ама винаги отделя време за нещата, които са важни за него. И още повече мъж, който иска жена, винаги има време за нея. Винаги ще я потърси, ще намери време да чуе гласа ви, да има време с вас. Запомнете го. И спрете да оправдавате, че някой не ви търси. Това са просто лъжи, които дори самата жена осъзнава, обаче надеждата ни прави глупави. Стига ги оправдавайте. Не си търсете причина, за да не чуете истината – фактите са факти. Бъдете малко реалисти – ако някой иска нещо го прави. Не се самозалъгвайте. Бъдете честни със себе си и стига се тормозете, като си позволявате сами да вярвате в илюзии. Нещата са прости – ако човек иска нещо, намира път до него. Знаете го по себе си. Имате ли време за този човек? А той защо няма време за вас?

Стига оправдавайте някой, че е срамежлив или не знае как да ви сваля и ухажва или че е имал тежка раздяла. Да, може и да са факт тези неща. Човек става общителен, когато силно иска една жена. Това, че е срамежлив или че не имал много опит са пълни оправдания. Защо ли ние, жените си намираме оправдания за така явни неща?! Всички сме минавали през различни неща. Самите вие сигурно сте имали тежка раздяла или работите над себе си и правите усилия. Стига оправдавайте нечия липса на усилия с други събития от техния живот. Всички сме празни и ранени някъде. Но когато човек поиска вниманието на друг човек, е нужно самият той да си направи сметка може ли да даде и колко, преди да тръгне да се замесва с друг. Та, вземете своята отговорност и стига оправдавайте отсрещния. Всеки се грижи за своите рани и всеки поема рисковете, които той реши да поеме. А това в случая са крачките към вас. Никой не може да спре човек, който иска, да направи крачки към целта си. Ако искате човек, който да чакате да се излекува, да се оправдава с липса на време, с минала болка и т.н. вземете своя риск и си чакайте. Но една зряла жена, която ясно знае какво иска – тоест начало на отношения – няма да стои и да чака. Всеки е готов в различен етап. Потърсете човек, който е на вашата вълна – дори и да има дупки да запушва, да е готов да започне и да се погрижи сам за себе си. И стига оправдавайте другия. Гледайте дали получавате онова, което на вас ви е нужно. Бъдете реалистки и не се залъгвайте. Фактите говорят. И помнете – мъжът е силната, водеща енергия!

Доста хора понякога още в началото на връзка, усещат как има едно разминаване в даването. Някои си казват, ‘не ми пречи, ще давам, за да остане до мен’. Не е нужно да даваме повече, отколкото получаваме. Когато човек казва, че е изтощен да дава от себе си, това е истина. Ние имаме определена енергия. Когато човек дава, дава най-доброто от себе си на друг и не получава нищо в замяна, наистина може да се стигне до изтощение. Стига оправдавайте и това чуждо поведение. Стига бъдете родителя, гледачката, сестрата или майката. Давайте реципрочно на това, което получавате. Не давайте само и само някой да остане до вас. В крайна сметка пак ще бъдете сами, че и изтощени. Давайте там, където е оценено. Когато един човек ви иска, той остава. Колкото и да давате, ако някой не иска да остане – то той няма да остане! Колко жени оправдават мъжете си, че не ги водят да излизат, не им подаряват нищо, не им дават време да си поговорят или да бъдат заедно. Това е все обменено време. Човек е нужно да предпазва енергията си, защото когато срещнете правилния за вас човек или потенциален такъв, и ако сте изсмукани и изтощени от даването на грешните хора, как ще го живете стойностно с правилния човек. Нямаме безкрайна енергия, имаме ограничена такава, която се зарежда, когато получаваме.

Спрете да търсете внимание и да се оправдавате, че той може би не знае как да ви пише или как да общува с вас. Това идва от позиция на липса на здрава себе оценка. Мъж, който иска, търси една жена. Не го забравяйте. Ако не ви търси – не го иска. Дори и да се залъгваме нещата са толкова прости и квадратни. Може да има някакви междинни положения, в които човек не е сигурен какво иска и т.н. но тук говоря за случаите, в които вие като жена знаете какво искате, а не го получавате. Стига започвайте разговор все първа. Запитайте се дали ви се иска, защото искате да му кажете някаква информация или просто си търсите повод за контакт и търсите внимание. Внимание от мъж по този начин не е се получава. Или поне не е това зрелият начин между хора, които имат яснота в искането и нуждите си. Ако го търсите само защото ви се иска някакво внимание, бъдете сигурни, че дори и да го получите на момента, то ще е временно и след момент пак ще се почувствате празни. Занимавайте се с нещо продуктивно в живота си и ще ви открие онзи, който истински ще има нужда от контакт с вас и ще го оцени.

Стига оправдавайте човек, който не ви е търсил месец или седмици и изведнъж се появява и иска да ви види след три часа. Подредете по приоритет онези, които слагат и вас първи в своята листа. И тук не става въпрос за его, а просто за себеоценка, за себеуважение и ясни цели. Ако желаете някакъв вид връзка ясно и точно, стига вмествайте в това описание всички мъже, които изобщо не отговарят на нуждите ви, но вие сте хлътнала по тях или са ви слабост. Няма нищо лошо човек да реагира положително на изненадващо предложение, но ако е от човек, който е полагал усилия за вас и ако желанията ви са общи. Ако искате нещо малко и временно е опция.

Нещо, което много се пренебрегва също – знаците, които някой ви дава на първа среща или на първите такива. Когато започва да говори лошо за минала връзка или ви казва, че не е готов за сериозна връзка и да следвате „вълната“ и емоциите. Няма лошо в това човек да си търси временно забавление, стига да сте на една вълна. Пренебрегва се, когато човек казва истина за себе си и после се сещате за това казано от него, когато вече сте разбрала, че не е подходящ. Сещате се за подобен случай, нали? Когато човек каже какъв е, вярвайте му. Човек си казва кога не е готов, кога е емоционално труден да се обвърже. Когато някой ти казва, че не търси нищо определено, повярвайте. Приемайте ги тези думи буквално, защото често мъжете си казват точно и ясно, обаче женското желание изопачава. Стига слагайте очаквания и не подминавайте думи, които ясно си казват какво иска човек. Нещата са лесни, когато чуваме истините и фактите, а не когато имаме очаквания към евентуалния потенциал в една ситуация. Когато срещате някой, приемайте го като човека, който виждате в него като образ и действия, а не с потенциала, който вярвате, че той има.

Следва продължение…

Автор: Видислава

© Копирането на статии и публикуването им в друг сайт или социална мрежа е възможно след предварително запитване и одобрение от автора (Видислава) като след това се посочи автор и линк към този сайт. Копиране и разпространяване на материалите без съгласие на автора се счита нарушение на авторското право.

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s