Писмо от майка до дъщеря

на

Когато видиш, че остарявам, моля те – бъди търпелива, но най-вече опитай да разбереш през какво преминавам. Ако понякога се случи да изпусна нишката на разговора ни, дай ми време да си спомня и, ако не успея, не бъди нервна, нетърпелива или арогантна. Просто знай в сърцето си, че най-важното нещо за мен е да бъда с теб. И когато моите стари и уморени стъпала не ми позволяват да се движа толкова бързо както преди, подай ми ръка по същия начин, както аз ти подавах, когато прохождаше. Когато тези дни настъпят, не бъди тъжна… Просто бъди с мен и ме разбирай, докато стигна до края на живота си с любов.

Soul Page

Мое мило момиче,

Когато видиш, че остарявам, моля те – бъди търпелива, но най-вече опитай да разбереш през какво преминавам. Ако, когато говорим, повтарям едно и също нещо хиляди пъти, не ме прекъсвай с думите „Каза това преди минута”… Просто ме изслушай, моля те. Опитай се да си спомниш времената, когато беше малка и аз ти четях една и съща приказка нощ след нощ, докато заспиш. Когато съм прекалено изморена, за да се изкъпя, не се ядосвай и не ме засрамвай. Спомни си как аз трябваше да тичам след теб, когато ти беше малко момиче и се оправдаваше защо не искаш да се къпеш. Когато видиш колко неграмотна съм по отношение на новите технологии, дай ми време да се науча и не ме поглеждай с досада… Спомни си, мила моя, как аз търпеливо те учех да правиш много неща като например да се храниш, да се обличаш, да сплиташ косата…

View original post 164 more words

Един коментар Добавяне

 1. Vidislava каза:

  Здравейте,

  Разбирам гледната Ви точка, но все пак темите, които споменавате са сериозни и за да се наема да насочвам хората към нещо, значи да поема отговорност за думите си. А точно тези теми не мога да коментирам публично, защото истината е толкова субективна за всеки, има различни истини, варианти и т.н. и предпочитам всеки сам да си подбере в кое да вярва. Аз говоря и пиша неща, които са мой опит и по-скоро имат точно това за цел – всеки да се научи да поема отговорност за себе си и да чете, ане аз да давам факти информация. Също темите, за които говорите са толкова обширни, че човек е нужно да се посвети на тях и да забрави практическите си свои задължения. Има си хора за всичко. Моята гражданска позиция я вземам по друг начин. Благодаря за коментара.

  Поздрави,
  Видислава

  Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s