Договорите на душата

на

Събрали се няколко души на съвещание преди въплъщението си на Земята и Бог попитал една от тях:
– Защо искаш да се въплътиш?
– Искам да се науча да прощавам.

– На кого се каниш да прощаваш? Погледни душите какви са чистички, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.

Натъжила се Душата, но повторила:
– Аз така искам да се науча да прощавам!

Тогава до нея се приближила друга Душа и й казала:
– Не тъжи, аз те обичам толкова много, че ще бъда с теб на Земята и ще ти помогна да изпиташ опрощението. Ще бъда твой мъж, ще ти изневерявам и ти ще трябва да ми прощаваш.

Приближила се друга Душа и казала:
– Аз също те обичам много. Ще дойда с теб и ще бъда твоята майка, която ще те наказва, ще се меси в живота ти и ти ще се учиш да прощаваш.

Още една Душа се приближила и казала:
– Аз ще бъда твоят началник и от любов към теб ще се отнасям към теб грубо и несправедливо, така че да изпиташ какво е да се прощава.

Друга една Душа предложила да й бъде най-добрата приятелка и да я предаде, друга да й бъде злата и несправедлива свекърва и т.н. По този начин се събрала група от обичащи се души, измислили си сценария на своя живот на Земята и се въплътили.

На земята те всички забравили своя договор. Оказало се, че е сложно и трудно да си спомнят за Себе си. Повечето приели на сериозно живота си, започнали да се обиждат и гневят един на друг, забравяйки, че сами са си съставили този сценарий и забравяйки най-важното – че те всички се обичат един друг!

Реклама

4 коментара Добавяне

 1. TATYANA каза:

  Vsi4ko tova mi prili4a na sado-mazohizum. I zasto: „На земята те всички забравили своя договор.Оказало се, че е сложно и трудно да си спомнят за Себе си.“ ? Triabva da ima pri4ina! Niakoi znae li?

  Харесвам

  1. шен каза:

   Душата преминава през цикли на развитие и израстване. В началото (на сътворението си) тя е неопитна. Въплъщава се, за да се учи. Учи като се поставя в ситуации, в които трябва да проявава изначалната си любов, дори когато и е трудно и изпитва страдание. Не проявавайки любов, създава карма, чийто закон я принуждава да опитва отново и отново, докато успее. Ако помни откъде е дошла и каква е истинската и същност, уроците, чрез които тя се развива, ще се обезсилят. Колкото повече опит трупа една душа и развива качества, толкова по-пробудена е тя и въплъщавайки се на Земята за усвояването на поредния урок, тя все по-ясно си спомня коя е и защо е дошла тук 🙂
   Дано помогнах! ❤

   Харесвам

   1. Vidislava каза:

    Прекрасно!Благодаря за коментара 🙂

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s