Живея изцяло в настоящия момент и…

на

Едно от многото неща, които научих, докато отсъствах, е, че имаме нужда да бъдем истински. Повечето от нас прекарват живота си, без никога да свалят социалната маска, която прикрива истинския ни аз. Вместо да покажем целия колорит на човешката си същност, ние упорито се стараем да изградим образа на човека, който мислим, че другите искат да видят.

Изричаме думите, които другите искат да чуят, носим дрехите, които другите искат да носим и вършим нещата, които другите искат да вършим.
Вместо да живеем живота, за който сме предназначени, в крайна сметка заживяваме нечий чужд живот и по този начин се обричаме на бавна смърт. Смъртта е само един от многото начини да умреш, казва един пътешественик – Алва Саймън.

Затова сега живея живота си изцяло така, както ми повелява сърцето.Ако ми се плаче..плача. Ако преливам от радост, пея. Ако изпитвам обич към някого,изразявам я. Може да се каже, че сега изобщо не крия чувствата си. Живея изцяло в настоящия момент и се радвам на всеки един миг от този велик дар, наречен живот. „

Робин Шарма

Сходни статии :

Живей тук и сега
Свободата да бъдеш себе си
Какво да помним

Реклама

Един коментар Добавяне

  1. Елеонора каза:

    Много силно!

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s