Живея изцяло в настоящия момент и…

Едно от многото неща, които научих, докато отсъствах, е, че имаме нужда да бъдем истински. Повечето от нас прекарват живота си, без никога да свалят социалната маска, която прикрива истинския ни аз. Вместо да покажем целия колорит на човешката си същност, ние упорито се стараем да изградим образа на човека, който мислим, че другите искат да видят.

Изричаме думите, които другите искат да чуят, носим дрехите, които другите искат да носим и вършим нещата, които другите искат да вършим.
Вместо да живеем живота, за който сме предназначени, в крайна сметка заживяваме нечий чужд живот и по този начин се обричаме на бавна смърт. Смъртта е само един от многото начини да умреш, казва един пътешественик – Алва Саймън.

Затова сега живея живота си изцяло така, както ми повелява сърцето.Ако ми се плаче..плача. Ако преливам от радост, пея. Ако изпитвам обич към някого,изразявам я. Може да се каже, че сега изобщо не крия чувствата си. Живея изцяло в настоящия момент и се радвам на всеки един миг от този велик дар, наречен живот. „

Робин Шарма

Сходни статии :

Живей тук и сега
Свободата да бъдеш себе си
Какво да помним

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Елеонора каза:

    Много силно!

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s