„Душите близнаци“ и етапите на връзката

на

Връзката между душите близнаци (наричани още сродни души и как ли не още) не е идеална, както някои хора си мислят – особено след началото (обикновено първите няколко години). Когато чуят да се говори за такава връзка, много хора си представят едва ли не приказка – история от типа „и заживели щастливо до края на живота си“. Това обаче не е така. Всъщност, връзката наистина е перфектна, но тя изисква и от двете страни да свършат някаква работа.

Смята се, че душите близнаци са се получили от една душа, която е имала и женски, и мъжки аспекти. След разделянето са се получили две отделни души, всяка от които е цялостна и завършена – точно както клетката се дели и образува две отделни, напълно самостоятелни клетки, или както всяко парче от една холограма съдържа оригиналния образ. Всяка душа носи всичко необходимо, за да функционира. Двете души обаче са поляризирани, тоест едната съдържа в по-голяма степен мъжкия аспект от първоначалната енергийна сфера, а другата – женския. В същото време всяка остава завинаги част от другата. Най-добрата илюстрация на тази идея е древният символ на ин и ян, който показва, че в бялото има точка черно, както и в черното – точка бяло.

7f41b2eb4571ff4fe6e42176a7677e7c

Според мен връзката между душите близнаци преминава през четири етапа. И все пак всеки има свои разбирания, така че тези етапи нямат конкретни рамки или фиксирани периоди. Аз само ви давам информация, за да разберете по-добре динамиката на връзката. Правила няма. Всяка връзка е уникална, както и всяка двойка, която я създава.

Ето и отделните фази:

Първи етап: подготовката

Това е етапът преди душите близнаци да се срещнат. Аз обаче разглеждам това време като част от процеса на връзката, защото то играе много важна роля.

Какво се случва на този етап?

Човек влиза в т.нар. кармични връзки. Става дума за една или няколко съкрушителни връзки, започнали с много силни емоции и завършили болезнено.

Усещане за празнота и силно желание да откриеш „единствения“. Копнеете да го срещнете и носите образа за него във въображението си (а понякога и в сънищата си). Този образ е на вашата душа близнак, макар още да не го знаете. Той е знак, че тя се приближава към вас.

Втори етап: срещата – бърз поглед към рая

Започва в момента, в който срещнете своята душа близнак за първи път (в това прераждане).

Възможно е да има някаква съпротива от ваша или нейна страна, но така или иначе връзката се осъществява. После следва кратък период, в който всичко е идеално – наричам тази фаза „бърз поглед към рая“.

2f6bb441c39d9e878484f22987ed5f6a

Какво се случва на този етап?

Първата среща

Възможно е да срещнете своята душа близнак на неочаквано за вас място или при странни обстоятелства (да кажем, виждате човека на място, където не очаквате да го срещнете). Усещате, че този човек е по някакъв начин „специален“ за вас, макар че не е изключено въобще да не възприемете като потенциален партньор.

Първоначалното привличане

В някакъв момент усещате, че този човек ви привлича.

Може да не сте готови за връзка по някакви причини – примерно не сте завършили още стара кармична връзка.

И все пак се влюбвате. Дълбоко!

Кратък период, в който изживявате най-прекрасна връзка, която някога сте имали. Партньорът ви е всичко, което сте искали и дори повече от това.

Именно такава би трябвало да бъде връзката между душите близнаци. И тя може да стане точно такава (и дори по-добра), когато премине през проблемите, които ще излязат на повърхността през следващата фаза.

Този период има за цел да ви покаже съвършенството – вашето и това на партньора ви, и да изкара наяве спомени, заровени дълбоко във вас. Той е като трейлър на филма, който ще се разиграе в четвъртия етап на връзката, след повторното единение.

Трети етап: танцът – разрешаване на кармични проблеми

Това е трудната фаза. Връзката ви навлиза в нея, след като с партньора ви сте заедно от известно време. Цялата негативност и отрицателни емоции изплуват на повърхността. На ниво човешки живот това може да е трудно преживяване, но всъщност е божествен процес, през който двете души се пречистват на много дълбоко ниво, като си оказват помощ една на друга. Целта е да достигнат по-високо енергийно ниво и да повишат вибрациите си заедно.

На този етап душите достигат до духовно просветление, тук те търсят и достигат духовната реалност.

Какво се случва на този етап?

Конфликти и битки

Започват конфликти и борби между партньорите. Причината е, че негативността, която всеки един от партньорите носи (обикновено подсъзнателно), излиза на повърхността. Всяка душа близнак отразява другата като огледало и човек си мисли, че проблемът е в другия, когато всъщност е в него самия. Така започва дълбокият процес на пречистване.

5cc686d661eb08bf0f8717afd248aba5

Обвинения

Всеки от партньорите вижда своята собствена негативност и емоционални отпадъци в другия. Появяват се страхове и фрустрация. И понеже си мислите, че причината е в другия, започвате да го обвинявате. На съзнателно ниво може и да не го осъзнавате, но всъщност така вие се чистите от емоционалните остатъци.

Гонещият и бягащият

Обвиненията и конфликтите водят до объркване (защото ние се водим основно от логиката и рационалния ум, а те не разбират смисъла на духовния процес, който се извършва).
Една от душите близнаци (обикновено е мъжът) поема ролята на бягащия, тоест игнорира партньора и се опитва да избяга от ангажиментите във връзката. Това се случва, защото бягащият не разбира какво точно става и има усещането, че губи контрол.

Нашата система за защита изгражда високи стени, за да ни предпази, особено когато срещнем човек, който ни кара да повтаряме несъзнаваните си модели на поведение и отново да изпитаме погребани в нас емоции като обида, изоставяне, предателство или лишение. Това се случва, защото по някакъв начин човекът ни е познат. За съжаление обаче хората, които в детството са ни най-познати и близки, са и тези, които най-дълбоко ни нараняват. Така че ние продължаваме да носим в себе си тези емоционални модели и да получаваме сигнали, които ни напомнят, че не можем да имаме доверие на себе си и на другите хора.

Другата душа близнак влиза в ролята на гонещия (обикновено е жената). Тя е в някаква степен по-осъзната духовно и се опитва да запази връзката. Причината е, че на съзнателно или подсъзнателно ниво гонещият иска двамата да превъзмогнат този труден етап, за да могат да осъществят повторно единение.

Партньорът, който „гони“, е наранен и шокиран от реакциите на бягащия. Това е моментът, в който двамата започват да се питат какво наистина се случва и да търсят информация – или моментът на осъзнаване на гонещия.

Бягащият също постига просветление – дали чрез съзнателните усилия на партньора си, или чрез т.нар. „шок на душата“- когато вижда, че другият се отказва да прави усилия или го напуска.

Колкото повече бяга единият партньор, толкова по-дълъг е този етап. Накрая той все пак се връща и кармата се отработва.

7388a12e51580b653fc6f179c3098bfd

Четвърти етап: повторното единение

Това е етапът, в който разделената душа става отново цялостна. Това се случва първо на духовно ниво и после и във физическата реалност. Единението става факт, когато и двамата партньори се отворят към духовното и осъзнаят духовния аспект на връзката си.

Пети етап: вечната благословия – да бъдеш любов

Това е фазата „И заживели щастливо до края на живота си“. И двете души са осъзнати духовно. Това е идеалната хармония и висшата любов. Душите близнаци могат да се наслаждават на своята свещена любов и интимност и имат силата да сътворят заедно всичко, което пожелаят.

А когато земният им живот приключи, те се възнасят заедно…“

5000a311001f5f7dc398e002d243e4f4

Източник:

www.the-open-mind.com

http://hetera.bg

Реклама

16 коментара Добавяне

 1. nellymilanova@mail.bg каза:

  Много благодаря за това споделяне. Бъди благословена с жизнерадост и щастие .

  Нели.

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Благодаря Нели!
   Всичко хубаво ти желая.

   Харесвам

 2. Ани каза:

  А ако бягащия така и не се върне и кармата не бъде отработена?

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Здравей, Ани. Нямам си представа какво ще стане, ако не се отработи връзката. От всичко, което съм изчела мога да предположа, че в следващ живот ще има отработване отново. Всичко е извън всякакви правила и всяка връзка е уникална…

   Харесвам

 3. Atanaska каза:

  Точно така протекоха нашите етапи до този с гоненето! Първия беше много забавен 3 год чувах името му и песента ,която после се оказа фон на началото! Сънувах го 3 месеца преди да го видя! Когато го ви9ях не го приех веднага като партньор ,пулех се и не можех да повярвам ,че името и човека и мястото от съня са истински!Нямах и идея какъв ураган ще последва ,но със сърцето си знаех че най после съм пристигнала! Съпротивлявах се докато Съдбата не ме блъсна в прегръдката му….беше невероятно,някой ме отгатваше без да пита и без дори да сме говорили! Сякаш знаеше всич7о за мен и аз за него! Дано спрем да се гоним/вече година/ и осъществим второто сливане! Благодаря! Трябваше да го споделя! Защо сега тези връзки са с голяма раз!ика в годините ,дали е изпитание?

  Харесвам

  1. Теодора каза:

   Благодаря на Видислава! В моя случай половинката ми почина. Не стигнахме до петия етап, но знам, че ще се срещнем отново. Дано тогава сме по-мъдри и успеем. Пожелавам го на всички, които са срещнали сродните си души! Защото ЛЮБОВТА ОСТАВА. Колкото до разликата в годините…ами мъжете „зреят“ по-бавно:))

   Харесвам

   1. Vidislava каза:

    Здравей, Теодора. И аз вярвам, че за всичко си има време и място. 🙂

    Харесвам

 4. Petia Jeleva каза:

  Благодаря ти Владислава за това,че споделяш с нас всичко това.Аз имам нужда от помощ и напътствия,ако мога да помоля за това.В моя случай съм стигнала в Трети етап: – разрешаване на кармични проблеми.Може ли да дадеш напътствия как да се скъси този етап,като напълно осъзнавам че всеки е индивидуалност.Дали трябва да стоиш до партньора,да му прощаваш всичко с ясното съзнание какво се случва,или пък да му покажеш,че ще те изгуби.

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Здравей, Петя. Ще се опитам да публикувам нещо полезно по темата

   Харесвам

 5. ovsanna dikran каза:

  здравейте…има ли го на английски? а относно етапите…охх…направо не знам от къде да започна! всичко е толкова различно наистина всяка двойка е уникална…в етапа на гоненето ме допуснаха да видя как е започнало всичко между нас…та ме пуснаха в акаша!! както и да е получих знание…което меко казано е непреведимо на земен език…но искам да ви кажа че и двамата знаехме кой кой е сега при срещата ни,,,получи се друг фал …в човека има две сили его и душа…та в случая зависи коя ще успее да вземе надмощие…или с други думи кое хапче ще избере сиьото или червеното…аз не успях да направя нищо по въпроса…егото победи той избра жена която го обича понеже така ще е сигурно че той няма да страда -ако нещата не са съвършенни!! и т.н.

  Харесвам

  1. Vidislava каза:

   Здравей 🙂
   Благодаря за споделеното!
   Много ми е познато… въпрос на избор в сегашния живот..
   На английски не съм сигурна дали го
   има същото.

   Харесвам

  2. ovsanna dikran каза:

   p.s забравих да ви кажа нещо важно …което мисля ще е полезно на много хора! Свикнали сме да мислим че имаме една голяма любов в живота,и ако я пропуснем това е всичко! Е не е!!! Оказа се че истината е друга…ние имаме една голяма любов на всеки етап от развитието си,т.е. ако преминем на следващ етап получаваме пълен пакет нови-любов уроци и изпитания!! РЕЛАКС…всичко предстои

   Харесвам

   1. Vidislava каза:

    Съгласна съм с казаното. На всеки етап от нашето развитие имаме възможност да привлечем и различни хора. И всъщност любовта е една, просто сменя обектът, който обичаме. Това е целта на така търсената духиовна любов 🙂
    Всичко хубаво тепърва предстои.

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s