“Защо избирам партньора си днес?”

на

Прекарах 5 години, наранявайки добра жена, оставайки с нея без напълно да я избера.
Исках да бъда с нея. Исках да я избера. Тя беше изключителна жена, умна, забавна, секси и чувствена. Караше цялото ми тяло да се смее с нейния бърз ум и екзотичната си красота. Будех се всеки ден обгърнал я в ръцете си, бях на най-щастливото място. Обичах я диво.
За нещастие, както се случва с много млади двойки, нашето невежество как трябва да се обичаме, бързо доведе до стресиращи предизвикателства в нашите отношения.

Сутрешното ми щастливо събуждане бе изместено от отчужденото и незрялото поведение в ежедневието ни заедно. Често се чудех дали няма друга жена някъде там, която е по-лесна за обичане и която би могла да ме обича по-добре.
Докато месеците минаваха и тази мисъл отекваше все повече в главата ми, започнах все по-малко да я избирам. Всеки ден за пет години я избирах все по-малко.
Останах с нея. Но престанах да я избирам. И двамата страдахме.

1d67fb4a729cf4202ed5b499c3aed88c

 

Да я избирам би означавало да се фокусирам ежедневно върху даровете, която внасяше в живота ми и за които трябваше да съм благодарен – смеха ѝ, красотата ѝ, нежността ѝ, игривостта ѝ, приятелството и компанията ѝ, и още толкова много….
За жалост често ми беше трудно да я прегръщам или да виждам какво толкова прекрасно има в нея.

Бях прекалено фокусиран върху гнева, несигурността, изискванията и други аспекти от силната ѝ личност, която ме ограничаваше. Колкото повече се фокусирах върху негативното, толкова повече от него виждах и толкова повече от същото отразявах към нея, показвайки най-лошото си поведение. Естествено това увеличи напрежението в отношенията ни, което още повече ме накара все по-малко да я избирам

По този начин се завъртяхме в смъртоносната спирала, в която бяхме пет години.
Тя се бори силно да ме накара да я избера. Това е глупава задача. Не можеш да накараш някой да те избере, дори и този някой да те обича.
И да бъдем честни, тя също не ме избираше напълно. Гневът, подхранващ нападките, които тя често ми отправяше, беше доказателство за това.

Сега разбирам, че тя беше често ядосана, защото не се чувстваше сигурна с мен. Всеки ден усещаше, в думите и действията ми, че не я избирам. И се страхуваше, че ще я напусна.
В крайна сметка аз я напуснах.

Като не я избирах изцяло всеки ден от тези 5 години, фокусирайки се върху това, което ме дразнеше, вместо върху това, което обожавах в нея, аз всъщност я опустоших.
Като безценно, чупливо цвете, което гордо отнесох вкъщи, но после потопявайки я във водата я оставих да посърва сама по безброй начини.
Никога няма да избера повече друга жена, която да обичам!

Това е изтезание за всички.

421bcdb996d3a9e23fd94fa38269a9b8

 

Ако в момента сте във връзка, призовавам ви да си зададете следния въпрос:
“Защо избирам партньора си днес?”

Ако не можете да намерите задоволителен отговор, потърсете по-дълбоко и намерете такъв. Може да забележите дълбоко в сърцето си: „Просто го правя“

Ако не можете да намерите такъв днес, задайте си въпроса отново утре. Всички имаме дни, в които не се чувстваме свързани с партньора си.
Но ако минат много дни и не можете да разберете защо избирате партньора си и отношенията ви са изпълнени със стрес, оставете го/я/.

Направете място за друг човек да се появи и да го/я види със свежи очи и трептящо сърце, с което ентусиазирано ще го/я избира всеки ден!

Обичаните от вас заслужават да бъдат избирани с ентусиазъм всеки ден!

Всеки ден!
Вие също!

Избирайте мъдро!“

 

Превод: Аделина Димитрова
Автор: http://bryanreeves.com/choose-her-everyday-or-leave-her/

С благодарности за труда и превода!

Източник: myvelikoturnovo.com 

Реклама

Един коментар Добавяне

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s