Прави на другите това, което би искал те да направят на теб

на

Прави на другите това, което би искал те да направят на теб; защото не е важно какво ти правят, или казват другите; записва се само това, което ТИ правиш или казваш.

Винаги има някой, който ще оцени изразходваната от вас енергия. Но дали изразходвате тази енергия само за да получите признание и благодарности от другите за да се почувствате добре, само защото търсите признание за онова, което сте направили, или изразходвате тази енергия, както би трябвало – просто защото искате да изразите най-възвишеното от себе си във всичко, което правите?

Ако отидете в пустинята и построите много красив пясъчен замък, малцина ще го видят. Вероятно ще се разруши след няколко дни. Тогава защо да го строите? Строите го, защото сте там и защото искате да творите. Затова построявате този пясъчен замък с най-висшето на вашето съзнание, строите го заради радостта да го съградите, да използвате таланта, който ви е дал Създателят. Вие не сте в пустинята и не строите пясъчен замък – всяко нещо, което правите, се наблюдава от някого.

Ако работите със съзнание, дори когато лъскате пода, можете да промените Света.

Защо създавате? Защо строите къща, засаждате градина, сътворявате нова рокля? Какъв е смисълът, след като рано или късно ще оставите всичко? Какво ще стане тогава с къщата, роклята? Можете ли да си спомните какво сте създавали преди в Египет, Рим, Гърция? Не. Тогава защо създавате? Защо създавате днес, когато знаете, че ще умрете утре? Защо изразходвате тази енергия?

Защото това, което създавате е съзнание – вие градите съзнание с начина, по който творите. С това се занимава този Свят – с натрупване на съзнание, защото именно това взимате със себе си, когато умрете: съзнание. Идвате на този свят само със съзнание и си тръгвате само със съзнание. Всичко останало остава тук. Затова физическата енергия може да се оприличи на глина за моделиране. Това е всичко. Прекарвате живота си в моделиране! Именно енергията, която влагате в моделирането създава съзнание – съзнанието, което ви прави божествени.

Проумейте, че всичко на Земята е ЕДНО. Човекът, който сега седи до вас, дори никога да не сте го виждали, е ваш брат и вероятно ви е бил брат в минал живот. Жената, която ще срещнете утре е ваша сестра и вероятно ви е била сестра в минал живот.

Из “Мъдростта на Рамала”

Реклама

Един коментар Добавяне

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s